Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cranberries Wisconsin op EU heffingenlijst voor tegenmaatregelen

De plannen van Amerikaanse president Trump om hoge tarieven in te voeren op staal en aluminium, waardoor de handel met de EU mogelijk heftig geraakt kan worden, zou eveneens een negatief gevolg kunnen hebben voor cranberrytelers in Wisconsin. Voor hen is de belangrijkste overzeese exportmarkt de EU en wanneer de EU als tegenmaatregel tarieven invoert op Amerikaanse cranberries, zouden ze deze markt kunnen verliezen. Ook Harley-Davidson motoren staan op de lijst van producten waarvoor nieuwe heffingen zouden kunnen worden ingevoerd. 

Tom Lochner van de Wisconsin Cranberry Grower's Association zegt dat de gevolgen voor de telers in de staat enorm zouden kunnen zijn: "Wisconsin is wereldwijd leider in de teelt van cranberries en we zijn bezorgd over het voorgestelde importtarief op onze producten. De VS exporteren jaarlijks 43.000 ton cranberries naar de EU en deze heffing zou onze kansen om in de Europese markten te concurreren aanzienlijk verminderen."

Wpr.org citeert Lochner als zouden telers uit Wisconsin vragen om een delegatie naar het congres om de Trump-regering te overtuigen een andere koers te kiezen of anders toch de voorgestelde tarieven op staal en aluminium te versmallen. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018