Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Niet alleen in de ruimte maar ook in de fruitpluk

Israëlische robotarm helpt een handje mee

De MASR multi-link robotarm, die werd ontwikkeld door de Universiteit van Negev, werkt op dezelfde manier als een gewone slangrobot, die doorgaans uitgerust is met meerdere motoren. 

Nu is er echter een nieuwe robot, die maar van twee motoren gebruik maakt: één om het grijpmechanisme naar de juiste plaats te brengen en één die de buiging van het gewricht mogelijk maakt. "Deze unieke, minimalistische configuratie, die bij iedere robot die uit twee of meer segmenten bestaat kan worden toegepast, verlaagt het gewicht, de afmeting en kosten," vertelt onderzoeker Zarrouk. Het stelt de robotische manipulator in staat om een breed scala aan bewegingen uit te voeren door gebruik te maken van slechts een paar actuatoren, ofwel motoren. 

Timesofisrael.com legt uit dat één nadeel van deze robot de snelheid is. In de ruimtevaart is snelheid van minder groot belang, maar in de fruitpluk, waar de robot ook kan worden toegepast, is dit uiteraard niet het geval. Om commercieel aantrekkelijk te zijn, zou de robot met een snelheid van 3 seconden per stuk fruit moeten kunnen plukken. De onderzoekers hebben recent hun tweede prototype van de robotarm voltooid maar nog niet gemeten hoe snel de robot fruit kan plukken. Vanwege het geringe gewicht van de robotarmen, zou de robot uitgerust kunnen worden met meerdere armen om zo de pluksnelheid te verhogen. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018