Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeienplanten blijven gespaard

Vorstschade aan steenfruit groot

De vorst die eind februari over grote delen van Europa trok, heeft ook in Italië veel schade aangericht. Veel steenfruit is hieraan ten prooi gevallen. De aardbeienplanten die door tunnels worden beschermd, hebben gelukkig weinig tot geen schade.


De bloei van Almanebo in Scanzano Jonico, 7 maart 2018

Er zijn wel een aantal zwarte bloemen aan aardbeienplanten gesignaleerd, maar dit zal de teelt niet significant beïnvloeden. Dat bevestigen ook een aantal telers, waaronder Alfredo Carullo en Giovanni Persiani van het Italiaanse bedrijf Piraccini Secondo.


Beschadigde bloemen op een aardbeiplant

Ook de frambozenplanten van het bedrijf, de Adelita variëteit, hebben gelukkig geen schade opgelopen. De verwachting is dat de vruchten van de 7000 planten van goede kwaliteit zullen zijn en dat de prijs gehandhaafd blijft.


Beschadigde bloemen van een perzikboom

Het bedrijf heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de frambozen tegen de kou te beschermen. Op de tunnels staan sproeiers die, als de temperaturen naar het nulpunt dalen, op regelmatige tijdstippen automatisch worden geactiveerd. Op deze manier ontstaat er een waterfilm op de tunnel waardoor de temperatuur in de tunnel boven het vriespunt blijft.


Irrigatiesysteem bovenop de tunnel

Wat betreft het steenfruit zijn de latere variëteiten enigszins gespaard gebleven omdat de bloemen nog dicht zijn. De eerdere variëteiten hebben alle productiviteit verloren en de schade zal dan ook omvangrijk zijn.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Deze week gaat het weer vriezen.
Tunnelaardbeien zullen de eerste knoppen verliezen.
Aardbeienbedrijf, De Moer - 2018/03/13 19:12:14.000© AGF.nl 2018