Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Nieuwe kijk op de gemaksaardappel

Vele klanten gebruiken het vertrouwde krieltje of gratin vaak in een salade of maaltijd. Maar de Culinair ontwikkelaars van Peka Kroef, Daan Spee en Bart Seuntjes vonden dat het tijd werd voor een nieuwe kijk op deze producten. Afgelopen woensdag waren klanten van Gebrs van Aarle bij Peka Kroef in Odiliapeel te gast voor een rondleiding en inspiratiesessie.



Inspiratie
Van een truffel gratin kun je namelijk ook een hele lekkere soep maken of van de rozemarijn wedges in combinatie met geitenkaas kun je ook een  verrassende cup cake maken. In het kader van het  BBQ seizoen hadden de heren van Peka inspirerende voorbeelden zoals een transparante papillot met groente, kruiden, vis en natuurlijk een krieltje erbij. Maar met de Freshline van Peka kun je ook een gevulde zoete punt paprika maken of een marsala met aardappelblokjes en  een frisse aardappelsalade met appel. Volgens Paul de Wit, Key-account manager bij Peka, gaat het erom dat je als specialist je klant weet te verrassen en te verleiden met het oog of door een goed gesprek. Verplaats je in je doelgroep en zorg dat je inspeelt op hun behoeften of ze nu 25 of 65 zijn. De een wil food direct klaar voor consumptie en de ander heeft bijvoorbeeld behoefte aan een halve bloemkool en kleinere senioren porties. Er liggen nog volop kansen voor de specialist denk hierbij ook aan de opkomende biologische, vegetarische, veganistische en Raw food trends.



Rondleiding
Peka Kroef ligt in de Peel met naast het hoofdkantoor nog meerdere productielocaties waar de deelnemers onder de bevlogenheid van Harm Zom, Salesmanager bij Peka een verrassende rondleiding kregen. Peka heeft het hele productieproces onder controle vanaf het rooien van de aardappel tot en met de levering bij de afnemer. 24 uur 7 dagen per week draait de fabriek op volle toeren om aan de wensen van onze afnemers in meer dan 20 landen te kunnen voldoen. Naast de hoge kwaliteitseisen die Peka stelt, zijn ze ook milieuverantwoord bezig door stoom te hergebruiken vanuit een biomassa installatie en water terug te winnen via een eigen waterzuiveringsinstallatie. Een veel gehoorde opmerking tijdens de rondleiding was: "Het is zeer fascinerend om met eigen ogen  te mogen zien hoe alle productieprocessen vanaf binnenkomst van de aardappel tot en met het afvullen van de gratin lopen, ongelofelijk wat er allemaal bij komt kijken".

Bron: Gebr van Aarle
                                                                                          
 

Publicatiedatum: 9-3-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: