Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Arbeidskosten spelen Spaanse telers parten

Tholen - Strenge controles op de aanwezigheid van illegale werknemers, een tekort aan mensen met de juiste vaardigheden en arbeidsintensieve teelten. Het zijn allemaal oorzaken waardoor de arbeidskosten in de Spaanse tuinbouw met zo'n 20 procent zijn gestegen en dat speelt de sector parten. 

In de ochtend bezochten de Nederlandse, Belgische en Scandinavische gasten coöperatie La Palma, waar de productie van 688 telers verenigd wordt.


Een blik in de verpakkingshal

Coöperatie en kassen
Dit bleek tijdens de tweede dag van het We Love Tomato Event, waarvoor Syngenta de wereldwijde snacktomatensector verenigde in Almeria en ze in twee dagen bij praatte over de diverse ontwikkelingen in de sector. Gisteren stond een bezoek aan de Syngenta demokas, aan coöperatie La Palma en aan de moderne kwekerij Acrena. 


Een blik over de kassen 


In de Syngenta demokas

Ketendichtheid
Tijdens de tour werd ook duidelijk dat de voorlopers in de Spaanse sector het contact met hun afnemers en met hun eindgebruikers opschroeven en dat de marktvraag door deze bedrijven meer en meer in de bedrijfsvoering opgenomen wordt. Volgende week meer verhalen over hoe onder andere La Palma en natuurlijk ook organisator Syngenta dit aanpakt en een uitgebreide fotoreportage van de trip. 


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018