Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbeidskosten spelen Spaanse telers parten

Tholen - Strenge controles op de aanwezigheid van illegale werknemers, een tekort aan mensen met de juiste vaardigheden en arbeidsintensieve teelten. Het zijn allemaal oorzaken waardoor de arbeidskosten in de Spaanse tuinbouw met zo'n 20 procent zijn gestegen en dat speelt de sector parten. 

In de ochtend bezochten de Nederlandse, Belgische en Scandinavische gasten coöperatie La Palma, waar de productie van 688 telers verenigd wordt.


Een blik in de verpakkingshal

Coöperatie en kassen
Dit bleek tijdens de tweede dag van het We Love Tomato Event, waarvoor Syngenta de wereldwijde snacktomatensector verenigde in Almeria en ze in twee dagen bij praatte over de diverse ontwikkelingen in de sector. Gisteren stond een bezoek aan de Syngenta demokas, aan coöperatie La Palma en aan de moderne kwekerij Acrena. 


Een blik over de kassen 


In de Syngenta demokas

Ketendichtheid
Tijdens de tour werd ook duidelijk dat de voorlopers in de Spaanse sector het contact met hun afnemers en met hun eindgebruikers opschroeven en dat de marktvraag door deze bedrijven meer en meer in de bedrijfsvoering opgenomen wordt. Volgende week meer verhalen over hoe onder andere La Palma en natuurlijk ook organisator Syngenta dit aanpakt en een uitgebreide fotoreportage van de trip.