Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kilometerbeprijzing vrachtauto's komt pas in 2023

Niet eerder dan in 2023 zullen vrachtauto's op de Nederlandse wegen te maken krijgen met kilometerbeprijzing. Dat heeft het kabinet laten weten. 

​De datum van 2023 staat in een brief van minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer. Hierin kondigt zij een stappenplan aan om de invoering zorgvuldig te laten plaatsvinden. Onderdelen van dat stappenplan zijn afstemming met buitenlanden, de organisatie van de uitvoering en de noodzakelijke verandering van wetgeving. n.

Snelle invoering
Toen vorig jaar duidelijk werd dat beprijzing in het regeerakkoord was afgesproken, heeft TLN een snelle invoering bepleit. Het kabinet heeft namelijk eerder al toegezegd dat de opbrengst van de heffing wordt gebruikt om het Nederlandse vrachtwagenpark versneld te verduurzamen. TLN heeft als doelstelling een maximale bijdrage te leveren aan milieuvriendelijker transport met vrachtwagens. Daarnaast pleiten leden van TLN voor een gelijk speelveld voor transporteurs uit Nederland en andere landen. Een kilometerbeprijzing draagt daaraan bij.

De sector zal met het ministerie in overleg blijven over de uitwerking van de plannen rond de beprijzing.

Bron: TLN

Publicatiedatum: 20-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: