Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse AGF wordt belangrijkste activiteit voor Bonduelle

De jaarrekeningen van de Bonduelle Group wijzen er duidelijk op dat verse groenten en fruit belangrijker worden voor het bedrijf. Het is zelfs de voornaamste activiteit van het bedrijf geworden, dat vroeger vooral bekend stond vanwege haar conservengroenten. De totale omzet in het eerste kwartaal van 2017-2018 bedroeg 1420,3 miljoen Euro. Daarvan werd 581,5 miljoen euro vertegenwoordigd door verse AGF, gevolgd door 522,4 miljoen euro conservengroenten en 316,4 miljoen euro diepvriesproducten.



In het eerste kwartaal van 2016-2017 had Bonduelle een totale opbrengst van 1025,6 miljoen euro, waarvan slechts 202,4 miljoen euro in verse groenten en fruit. De blikgroenten telden toen nog voor 504,7 miljoen euro. De ontwikkeling richting verse groenten werd vooral veroorzaakt door de overname van het Amerikaanse bedrijf Ready Pack Foods, dat nu verder gaat als Bonduelle Fresh Americas.



Een ander belangrijk verschil met vorig jaar is dat voor het eerst de opbrengsten buiten Europa groter waren dan daarbinnen. In het eerste kwartaal van 2017-2018 bedroeg de opbrengst in Europa 633,3 miljoen euro ten opzichte van 632,1 miljoen euro in het voorgaande jaar. De opbrengsten buiten Europa verdubbelden en bereikten 787 miljoen euro in vergelijking met 393,5 miljoen euro het jaar daarvoor.