Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zespri zou mogelijk 'Chinese wet overtreden hebben'

Zespri bracht wijzigingen aan op haar website na een bericht van de New Zealand Trade Enterprise dat ze blootgesteld werden aan politieke en zakelijke risico's wanneer ze Hong Kong en Taiwan niet erkenden als regio's in plaats van landen. Het benoemen van Hong Kong en Taiwan als aparte landen op een website is een handeling die de Chinezen beschouwen als een serieuze inbreuk op hun nationale wetten. 

Afgelopen januari moest de internationale hotelketen Mariott zich excuseren en 'separatisten' in China veroordelen, nadat de overheid in Peking haar website had afgesloten vanwege woordgebruik dat suggereerde dat sommige Chinese regio's separate landen waren.

De Chinese internetwaakhond zei destijds dat de hotelketen "in ernstige overtreding was tegen nationale wetten en de emoties van het Chinese volk heeft gekwetst," door een aantal regio's, waaronder Hong Kong en Taiwan als landen te vermelden.

Een artikel van Stuff.co.nz omschrijft hoe deze extreme reactie de New Zealand Trade Enterprise ertoe gebracht heeft om de websites van internationaal opererende bedrijven te controleren op hun woordgebruik. 

In een verklaring zei Zespri woordvoerder Rachel Lynch dat het bedrijf het 'selecteer je regio' onderdeel van haar website eerder dit jaar heeft aangepast "om de site af te stemmen op websites van andere grote Nieuw-Zeelandse bedrijven en op de feedback van overheidsofficials."

Zowel Zespri als de NZTE gingen specifieke vragen van de media over de politieke en zakelijke risico's uit de weg. Zespri markeert Hong Kong en Taiwan nu als regio's.


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


hoi ik ben ivo
ivo bakovic, heerenveen - 2018/03/19 13:52:38.000© AGF.nl 2018