Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zi-Com valt met de neus in de boter met IQF

Tholen - Van metaal naar boter en van boter naar fruit. Hetverhaal van Zi-com begon 7 jaar geleden bij Jacco Geleijnse die zichvoornamelijk bezig hield met metaalrecycling en in Egypte sprak over het leveren van staal billets. De Armeense tolk die hierbij aanwezig was,vond dat ze veel meer met al die contacten konden doen en zo hebben ze eeneigen blended boter op de Egyptische markt gebracht. "Hierin zijn wemarktleider en door dit succes hebben we een goede Egyptische Export Managergeworven. Hij heeft eerder gewerkt voor Dirafrost en mede door zijn input zijn we serieuze stappen gaanzetten om Individual Quick Freezing (IQF-)producten vanuit Egypte teexporteren", vertelt Martijn Geleijnse.


Icehouse in Egypte

"Twee jaar geleden zijn we actief begonnen met het exporteren vanuit Egypte.We hebben veel contact gehad met telers ter plaatse en begeleiden ze vanaf hetplanten tot het eindproduct zodat alles voldoet aan de Europese regelgevingenen we kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Het eerste jaar is meer eenopstartjaar geweest. Dit seizoen hebben we voor het eerst producten van onzeaangesloten telers ontvangen. Daarnaast hebben we een eigen sorteerlijn enIcehouse in Egypte waardoor wij alle processen zelf beheren." Naast hetIcehouse in Egypte met 15.000 palletplaatsen heeft het bedrijf sinds begin ditjaar ook een Icehouse in Rusland met ruim 10.000 palletplaatsen. "Met deIcehouses in deze landen bieden we ook gekoelde opslag van producten aan voorderden. Het is ons doel om meer producten vanuit Egypte en in de toekomst ookZuid-Amerika te exporteren naar Rusland."


IQF aardbeien

Het Individual Quick Freezing proces houdt in dat elkindividueel stuk voedsel onafhankelijk van alle andere wordt ingevroren. Een pak IQF aardbeien kan zo niet simpelweg een massief blok bevrorenaardbeien bevatten, maar elke aardbei zit los in het pak. Hierdoor zijn IQFproducten makkelijker om mee te werken. Een ander voordeel is dat als je ietssnel invriest het kleinere ijskristallen vormt dan wanneer het langzaam wordtingevroren. Grotere ijskristallen beschadigen de vezels van het voedselwaardoor het slap en uitgedroogd is. Snel invriezen zorgt ervoor dat er geen schade aan de vezels van de producten komt.


IQF groenten gemixt

"We bieden een grote range producten aan in verschillendevormen, zoals: aardbeien, granaatappelen, abrikozen, vijgen, mango's, artisjokken, okra, groene bonen,broccoli, bloemkool, en erwten. Daarnaast kunnen we de aardbei gekalibreerd,ongekalibreerd, sliced, cubed en als puree aanbieden. Naast IQF richten we onsop sapconcentraten uit citrus en ook dit exporteren we naarverschillende markten. Onze afnemers kunnen er ook voor kiezen dit diepgevroren telaten leveren".


Icehouse in Rusland

Het breedgeoriënteerde bedrijf timmert nog steeds aan de weg om een volledig scalaproducten te kunnen aanbieden. "In Zuid-Amerika zijn we op dit momentgesprekken aan het voeren om limes, avocado's en ananas teexporteren naar Rusland en misschien komt India daar ook nog bij. Het is onsdoel dat we over een aantal jaren een marktpositie hebben bereikt in IQF fruit,puree en concentraat," sluit Martijn mee af.

Voor meer informatie:
Zicom BV
Martijn Geleijnse
Industrieweg 20
4301 RS Zierikzee
T: +31 111 41 11 99
W: www.zi-com.com
E:martijn@zi-com.com
Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018