Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vietnam en EU tekenen snel vrijhandelsverdrag

Vietnam en de Europese Unie (EU) zullen waarschijnlijk binnenkort de EU-Vietnam Free Trade Agreement (EVFTA) gaan ondertekenen. Dit zei Daniel Muller, de ASEAN Regionaal Manager voor de Duitse Asia-Pacific Business Association, in een interview met het Vietnam News Agency (VNA).

De EVFTA is de eerste uitgebreid vrije handelsovereenkomst met een ontwikkelingsland in Azië. De onderhandelingen over de overeenkomst begonnen in juni 2012 en zijn in december 2015 afgerond. De overeenkomst moet nog goedgekeurd worden door de Europese Raad, het Europese Parlement en alle EU lidstaten. 

Muller zei dat de EU en Japan, Singapore en Vietnam allen gebaat zijn bij vrije handelsovereenkomsten, vooral in deze tijd, waarin de VS zijn protectionistische handelsbeleid uitvoert, uit de Trans-Pacific Partnership is gestapt en weigert om hulp te bieden in de crises in de multilaterale vrije handel. 

Volgens hem hebben Vietnam en de EU in 2015 al een basisconsensus bereikt, maar moet Vietnam nog tekortkomingen in het management verbeteren.

Bron: Vietnam Plus / www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018