Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vietnam en EU tekenen snel vrijhandelsverdrag

Vietnam en de Europese Unie (EU) zullen waarschijnlijk binnenkort de EU-Vietnam Free Trade Agreement (EVFTA) gaan ondertekenen. Dit zei Daniel Muller, de ASEAN Regionaal Manager voor de Duitse Asia-Pacific Business Association, in een interview met het Vietnam News Agency (VNA).

De EVFTA is de eerste uitgebreid vrije handelsovereenkomst met een ontwikkelingsland in AziŽ. De onderhandelingen over de overeenkomst begonnen in juni 2012 en zijn in december 2015 afgerond. De overeenkomst moet nog goedgekeurd worden door de Europese Raad, het Europese Parlement en alle EU lidstaten. 

Muller zei dat de EU en Japan, Singapore en Vietnam allen gebaat zijn bij vrije handelsovereenkomsten, vooral in deze tijd, waarin de VS zijn protectionistische handelsbeleid uitvoert, uit de Trans-Pacific Partnership is gestapt en weigert om hulp te bieden in de crises in de multilaterale vrije handel. 

Volgens hem hebben Vietnam en de EU in 2015 al een basisconsensus bereikt, maar moet Vietnam nog tekortkomingen in het management verbeteren.

Bron: Vietnam Plus / www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: 9-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: