Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexis Dequidt, Touquet Savour

"Franse aardappelmarkt staat voor uitdagingen"

Touquet Savour is een grote speler op de Franse aardappelmarkt. Het bedrijf vertegenwoordigt 30 telers en produceert jaarlijks zo'n 25.000 ton aardappelen. Alexis Dequidt van Touquet Savour: "Evenals in Nederland kampt ook de Franse sector dit seizoen met problemen, zij het om andere redenen. Ten eerste heeft het overaanbod van vorig jaar tot lagere prijzen geleid. Ten tweede is de aardappelconsumptie verder afgenomen, wat te maken heeft met de dalende populariteit van de aardappel in het algemeen."


Alexis Dequidt tijdens de Salon International de l'Agriculture in Paris

De geschiedenis van Touquet Savour is nauw verweven met die van het ras Ratte du Touquet. Dit oude aardappelras was in 1922 al bekend en heeft sinds de start van het bedrijf in 1991 een belangrijke rol gespeeld. De voorbije vijftig jaar heeft het ras een belangrijke plaats op de markt weten te veroveren en vandaag de dag ligt het bij de helft van de Franse retailers in het schap. Andere belangrijke rassen voor het bedrijf zijn Pompadour Label Rouge en Princesse Amandine. Het grootste teeltgebied bevindt zich in PicardiĆ« in Noord-Frankrijk. 

Voor meer informatie:
Touquet Savour
Publicatiedatum: