Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gert-Jan Slobbe: "Over de hele linie vraag naar vruchtgroenten niet bijzonder"

Redelijke prijzen, lagere producties en goede kwaliteit Canarische tomaten en komkommers

Tholen - Het Canarische komkommerseizoen is bij Fortuna Frutos al bijna voorbij. Gert-Jan Slobbe blikt terug op een redelijk seizoen. "Kwalitatief was het goed, de prijzen zijn redelijk geweest, alleen vielen de producties dit jaar lager uit, wat natuurlijk alles te maken heeft met de weersomstandigheden."



Met de import van tomaten gaat het Barendrechtse verkoopkantoor nog zeker tweeënhalve maand door. "We krijgen nog volume van de Canarische Eilanden de komende tien weken maar dat is eigenlijk de laatste jaren steeds het geval. Prima kwaliteit tomaten tot minimaal de derde week van mei", vertelt Gert-Jan. "Hierbij is de situatie eigenlijk hetzelfde. De kwaliteit is goed, de prijzen zijn redelijk en de producties zijn wat lager uitgevallen. Deze week hebben we last van de nodige vertragingen op de terminals in Antwerpen en Rotterdam door het barre weer van vorige week, waardoor er congestie is ontstaan."

"Marokko en Spanje hebben veel regen gehad. Met de ronde tomaten hebben we nog geen concurrentie uit eigen land, die aanvoer zal de komende weken in Holland wel opstarten. Verder vind ik de algehele vraag naar vruchtgroenten de laatste weken over de hele linie maar heel gewoontjes. Hopelijk komt er richting Pasen verandering in", besluit Gert-Jan.
 
Voor meer informatie:
Gert-Jan Slobbe
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180-751410
gert-jan@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com