Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marinello levert traditionele kiemgroente met biologische kwaliteit

Bijna jaarrond biologische waterkers

Waterkers is met gemak de meest weelderige variëteit op het gebied van zaailingen en kiemgroenten. Hoewel dit product grotendeels betrokken wordt uit Engeland en Spanje, verkopen Zwitserse groothandels nog steeds regionale producten die op traditionele wijze geteeld zijn. Dat betekent: in speciale vijvers met helder bronwater en met de hand gesneden en geprepareerd. Groothandel Marinello & Co AG in Zurich werkt samen met de traditionele producent Motzet en is daarmee in staat om bijna jaarrond biologische Wynauer waterkers aan te bieden.

In contrast met omliggende landen heeft Zwitserland gelukkig nog de laatste traditionele producent in Europa, volgens Tiziano Marinello, directeur van het gelijknamige bedrijf. Gedurende het teeltproces wordt enkel puur bronwater gebruikt en zijn er 8 vijvers in gebruik van 25 bij 5 meter. Tijdens het seizoen zijn er twee teeltpauzes. Een gedurende de winter wanneer de vijvers bevroren zijn en een in de zomer wanneer de vijvers schoongemaakt worden. "Buiten dat hebben we jaarrond biologische waterkers in ons assortiment," aldus Marinello.


Eigenaar Tiziano Marinello met de exclusieve verkoop van Wynauer waterkers

Bewerkelijk en uniek
Desondanks is het een bewerkelijk en gevoelig product. Tijdens de teelt heb je met wisselende problemen te maken, zoals waterbeschikbaarheid en de bestrijding van insecten. "Verlaging van het grondwaterniveau en wisseling van watertemperaturen zijn slechts twee voorbeelden van moeilijke factoren. Vooral in de zomer bestaat het risico dat het blad verbrand vanwege de hitte," zegt Marinello. Bovendien wordt de waterkers met de hand gesneden, waarbij de teler in het water staat. Vanwege dit zeer uitgewerkte teeltproces en de biologische kwaliteit van de waterkers, vormt het een product dat vooral bestemd is voor de bovenkant van de markt en vooral verkocht wordt aan de horeca sector. De huidige prijsniveaus in de groothandel liggen rond de 12 tot 13 euro (rond de 15 francs) per 500 gram.Ondanks de beschikbaarheid van nieuwe variëteiten kiemgroenten en cressen zijn er nauwelijks vergelijkbare producten verkrijgbaar, volgens Marinello. "Omdat het zo vol is van smaak, wordt het vaak verwerkt voor pesto of als begeleidend product bij vlees. Het bedrijf A. Vogel verwerkt eveneens waterkers in haar Aromat (of Kräutersalz)." Desondanks is deze variëteit van waterkers in kleine hoeveelheden ook beschikbaar in de retail. "In kleinere hoeveelheden zou het in theorie ook in bio winkels aangeboden kunnen worden. Het product is ook interessant vanwege de houdbaarheidsduur: je kunt het gemakkelijk drie tot vijf dagen in de koelkwast bewaren."


Een bestelauto van Marinello & Co AG

Catering
Voor bijna 100 jaar levert Marinello AG verse groenten en fruit, zuivel, diepvries en diverse delicatesse specialiteiten aan catering bedrijven in Zurich en het omliggende gebied. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie. De citroengele bezorgauto's vormen 's morgens een typisch onderdeel van het stadsbeeld in Zurich. 


Voor meer informatie:
Marinello & Co AG
Tiziano Marinello
Aargauerstrasse 1a
8048 Zürich
T: 043 44 44 505
F: 043 44 44 555

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018