Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Automobilist mag smartphone wel aanraken, niet vasthouden

Woensdag 7 maart heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een bestuurder in het gelijk gesteld die eind 2016 een bekeuring had gekregen voor het tijdens het rijden bedienen van zijn mobiele telefoon terwijl deze in de telefoonhouder zat.

Volgens het gerechtshof kan niet worden vastgesteld dat de bestuurder de telefoon vasthield. Volgens de wet is het bedienen van een mobiele telefoon niet strafbaar, alleen het vasthouden ervan.

Toen dit wetsartikel ingevoerd werd, kon er met een mobiele telefoon alleen worden gebeld en ge-sms't, waardoor indertijd het begrip "vasthouden" voldoende was. Gemeld wordt in de uitspraak dat daar wellicht omwille van de verkeersveiligheid "bedienen" van gemaakt moet worden.

De VerkeersInformatieDienst raadt automobilisten ook af de telefoon te bedienen tijdens het rijden. Vorig jaar publiceerde SWOV een factsheet over afleiding in het verkeer, waaruit blijkt dat afleiding (onder andere door gebruik van mobiele telefoons) een negatief effect heeft op de verkeersveiligheid.

Bron: VerkeersInformatieDienst

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018