Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Automobilist mag smartphone wel aanraken, niet vasthouden

Woensdag 7 maart heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een bestuurder in het gelijk gesteld die eind 2016 een bekeuring had gekregen voor het tijdens het rijden bedienen van zijn mobiele telefoon terwijl deze in de telefoonhouder zat.

Volgens het gerechtshof kan niet worden vastgesteld dat de bestuurder de telefoon vasthield. Volgens de wet is het bedienen van een mobiele telefoon niet strafbaar, alleen het vasthouden ervan.

Toen dit wetsartikel ingevoerd werd, kon er met een mobiele telefoon alleen worden gebeld en ge-sms't, waardoor indertijd het begrip "vasthouden" voldoende was. Gemeld wordt in de uitspraak dat daar wellicht omwille van de verkeersveiligheid "bedienen" van gemaakt moet worden.

De VerkeersInformatieDienst raadt automobilisten ook af de telefoon te bedienen tijdens het rijden. Vorig jaar publiceerde SWOV een factsheet over afleiding in het verkeer, waaruit blijkt dat afleiding (onder andere door gebruik van mobiele telefoons) een negatief effect heeft op de verkeersveiligheid.

Bron: VerkeersInformatieDienst

Publicatiedatum: 8-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: