Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chennai, India

Chemicaliën gebruikt voor rijpen van bananen

Recentelijk hebben verslaggevers de Koyambedu fruitmarkt bezocht om het gebruik van chemicaliën voor het rijpen van fruit te onderzoeken. Ze hebben met verschillende marktlieden gepraat om te onderzoeken of dit waar was. Ieder van hen bevestigde dat er niet toegestane chemicaliën worden gebruikt om fruit te rijpen. Een marktkoopman met een ervaring van 40 jaar vertelde dat de chemicaliën niet werden gebruikt bij het seizoensfruit, omdat het fruit dan meteen werd verkocht. Maar bij de grote vraag aan bananen tijdens feestperiodes werden deze wel gerijpt met chemische middel. 

Newstodaynet.com rapporteert dat het chemische middel wordt verkocht in een kleine witte fles. Iedereen die de Koyambedu markt bezoekt, kan de gebruikte flessen aan de rand van de weg zien liggen en zelfs bij sommige groothandelaren. De substantie wordt in de dop gegoten en gemengd in een emmer met water. Dit water wordt daarna op de onrijpe banaan gesprayd om het te laten rijpen. 

Nadat er werd gevraagd hoe de chemisch behandelde en natuurlijk gerijpte bananen onderscheiden kunnen worden, antwoordde een fruitverkoper het volgende:
"Detailhandelaars kunnen die bananen er zo uit halen. We onderhouden onze contacten met de groothandelaren goed en zorgen ervoor dat we natuurlijke bananen krijgen. Soms, als er veel vraag is, gebruiken we rook om ze te rijpen. Het verschil zit hem in de kleur van het fruit. Een te gele banaan toont aan dat hij kunstmatig is gerijpt." 

Sommige klanten: "Iedereen zegt dat je gezond moet eten, dus kiezen we bewust groene AGF. Omdat we denken dat detailhandelaren kunstmatig geriipt fruit verkopen, gaan we naar groothandels in Koyambedu om het daar te kopen. We horen echter dat daar nu ook veel kunstmatig gerijpt fruit wordt verkocht. Het is schokkend om te horen, want we kunnen nu nergens meer heen."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018