Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruithandelaar Aart Blom start fruitattractiepark

Tholen - Nog altijd is Aart Blom uit het Betuwse Deil dagelijks druk met zijn fruitgroothandel FruitPartners Blom, maar inmiddels is er nog een plan wat zijn aandacht vraagt. De ondernemer heeft namelijk het plan opgevat om een fruitattractiepark te starten aan de afslag van de A15 in Wadenoijen.

"Al enkele jaren houden we hier in de zomer Open Kersendagen. De animo hiervoor is enorm groot. Als mensen uit de stad in een pluktreintje door de boomgaard maken, weten ze echt niet wat ze meemaken. We zagen dat er meer potentie in dergelijke events zat en zo kwamen we op het idee om een Betuws fruitpark te starten", vertelt Aart.De handelaar ging inspiratie op doen bij de Oosterburen waar een paar aardbeientuinders bij Berlijn inmiddels met hun aardbeienpark een paar miljoen bezoekers per jaar trekken. "Zij doen het echt goed en ik zie zeker kansen om dat concept op Betuwse wijze te kopiëren. We hebben hier aan de snelweg bij onze kersenboomgaard en verkoopstal een toplocatie."De gemeente heeft inmiddels positief op de plannen van Aart gereageerd. De komende tijd gaat hij ook met andere omwonenden in gesprek om meer verhalen uit de Betuwe te bundelen. "De winkel waar streekproducten ter plekke worden gemaakt en de horeca moeten het verdienmodel worden van het plan. Het idee is dat de entree gratis is. Verder zoeken we naar bijpassende attracties met bijvoorbeeld pony's, hooibergen en pluktreintjes", vertelt Aart.De bedoeling is om zo'n vier keer per jaar, met de seizoenen mee, een evenement te organiseren. "Dit idee borrelt al heel lang bij me, maar wordt nu echt concreet. Ik geloof er heilig in. Het businessplan wordt de komende maanden geschreven en we doen het nadrukkelijk in samenspraak met de lokale inwoners, zodat het ook hun park wordt!"

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wat een knapperd in die blauwe blouse
Andre Bouwman, Meteren - 2018/03/07 12:51:28.000


Superidee Aart, was in het verleden fruithandelaar voornamelijk appels in de Brabantse Kempen Steennsel.
Ik zagj e altijd op veiling Geldermalsen.
De consumptie van nederlands fruit kan enkel maar gestimuleerd worden door evenementen, entertainment en promotie in een kader te vangen en uit te dragen, ga je plannen zeker volgen Aart.
Wat te denken van het ras Maribelle? Ik verwacht er héél veel van, mits goed gepr8Rzomoot in de markt gezet.
Henk Wintermans, Steensel - 2018/03/13 20:35:31.000


Meer waardering voor ons HOLLANDS product kunnen we wel gebruiken ... Hoop dat het slaagt Aart....succes.....
Sjaak baars, Vianen - 2018/03/07 18:21:01.000© AGF.nl 2018