Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geen algeheel rijverbod bij code rood

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een brief naar de Tweede Kamer aangegeven dat een algeheel rijverbod tijdens code rood disproportioneel is. Dit doet zij naar aanleiding van de hevige westerstorm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde. Deze storm zorgde voor grote persoonlijke en materiële schade.

Handelingsperspectieven
Om concrete handelingsperspectieven te kunnen geven voor ondernemers evalueert Evofenedex de gevolgen van de storm uitgebreid met onze achterban. Er wordt gewerkt aan praktische handvatten bij code geel, oranje en rood en de verschillende weersomstandigheden die daaraan gekoppeld zijn zodat bedrijven goed voorbereid zijn op extreem weer en weten welke maatregelen genomen kunnen worden.

Veiligheidscultuur
Evofenedex heeft daarnaast in het gesprek met de minister gepleit voor het verder stimuleren van de veiligheidscultuur binnen de vervoersketen. "Het moet de norm worden om tijdens extreem weer veiligheid laten prevaleren boven levertijden. De verschillende partijen in de vervoersketen moeten hier afspraken over maken. Dat kan door een safety deal maar ook door onderling af te spreken dat een opdrachtgever of werkgever de chauffeur niet mag dwingen om te gaan rijden bij extreem weer. De chauffeur heeft de eindverantwoordelijkheid maar moet zich voldoende gesteund voelen binnen het bedrijf om de juiste beslissing te kunnen nemen."

Communicatie
De minister kijkt samen met Rijkswaterstaat en Evofenedex naar mogelijkheden om de communicatie rondom een weeralarm nog verder te verbeteren. Er komen steeds meer (in-car) technologieën en middelen om met (internationale) chauffeurs te communiceren en deze moeten optimaal worden benut. Voor meer informatie de volledige kamerbrief.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018