Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

In memoriam Ton Akkerman

Na een kort ziekbed en toch nog onverwacht is afgelopen zondag 25 februari Ton Akkerman, landbouwraad te Washington, Verenigde Staten overleden. Het ministerie van LNV, de Nederlandse ambassade in Washington en RVO verliezen in hem een markante en zeer gewaardeerde collega.Ton Akkerman

Ton heeft een lange staat van dienst bij het ministerie van LNV. Na zijn studie diergeneeskunde in Utrecht begon Ton eerst als praktiserend dierenarts en keuringsdierenarts om tot 1993 als stafmedewerker bij de Veterinaire Dienst te werken. In 1993 kwam Ton bij LNV, eerst als Hoofd Kust- en Binnenvisserij en Cultures en vanaf 1996 onderhandelingen voerend als senior veterinair beleidsmedewerker.

In 1999 volgde zijn eerste plaatsing in Boedapest waar hij de nieuwe functie van veterinair attaché voor de 10 nieuwe EU toetreders vorm gaf. In 2001 tot zijn plaatsing in Brussel in 2004 had hij als plaatsvervangend Chief Veterinary Officer een belangrijke rol tijdens de MKZ crisis in 2001 en de uitbraak van vogelpest in 2003.

Van 2004 tot 2009 was Ton Veterinaire raad bij de Permanente Vertegenwoordiging in Brussel. Hierna werd hij voor een periode van 2 jaar Kwartiermaker voor het transitieproces voor de BES eilanden en was hij Landbouwraad in Suriname. Van 2011 tot 2014 was Ton Veterinaire Raad in algemene dienst bij het ministerie van LNV. Vanaf 2014 was hij Landbouwraad in Washington.

"Wij herinneren Ton als een betrokken, rustige en tegelijkertijd daadkrachtige collega. Een fantastische netwerker, die door zijn innemende en warme persoonlijkheid alom zeer werd gewaardeerd bij bedrijven en bij collega's. Als hij je eenmaal kende, was Ton oprecht geïnteresseerd in de mens die je bent. Wij wensen zijn vrouw Letty, kinderen Roderick en Maud, en familie heel veel sterkte toe bij dit grote verlies en leven met hen mee," meldt het ministerie van LNV.

Condoleances kunnen naar onderstaand correspondentieadres worden gezonden:

Mackay & Co
Gentsestraat 103
2587 HM Den Haag

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018