Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fresh Guru; volledige productie in hightech kassen

Constante aanvoer van Italiaanse trostomaten

Het merk Fresh Guru, dat tomaten teel in hightech kassen teelt, is met een opmars bezig en wordt door veel partijen veel aangevraagd. Het merk heeft een beleid dat niet op prijs is gebaseerd, maar op de continuïteit van de wekelijkse aanvoer van trostomaten aan de Europese groothandelsmarkten.


Alessio Orlandi

"We zijn tevreden over hoe we zijn begonnen en over ons klantenbestand, dat we nog elke dag uitbreiden. We zijn een partnership aangegaan met een aantal ketens in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het ziet er ook naar uit dat we binnenkort ook Groot-Brittannië en Spanje aan onze portefeuille kunnen toevoegen. Wat onze klanten het meest waarderen is de continuïteit van het aanbod en de constante hoge kwaliteitsstandaard," legt commercieel directeur Alessio Orlandi uit.



De komende dagen zullen tomaten van de laatste transplantaties worden geoogst waardoor de 12 hectare kassen in Ostello volledig productief zijn. Fresh Guru heeft een ondernemersmentaliteit die niet erg wijdverspreid is in Italië. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld veel geld om zekerheid te creëren en daarnaast sluit het bedrijf jaarlijkse contracten voor constante, wekelijkse leveringen in plaats van oscillerende contracten op basis van de dagelijkse dynamiek. Ook probeert het bedrijf het gebruik van synthetische chemicaliën tot een minimum te reduceren.



Er zijn verschillende maatregelen genomen om de teelt uniform en constant te maken en een daarvan is de bestuiving met hommels. Dankzij een draadloos sluitsysteem kunnen de hommels niet vliegen als het licht in de kas uitvalt want dat zou tot de dood kunnen lijden.



Andere insecten worden ingezet voor de ongediertebestrijding. In de praktijk is de teelt biologisch, ook als de regeling bepaalt slechts een deel hiervan als biologisch gecertificeerd kan worden.



Contact:
Fri-El Greenhouse
Alessio Orlandi - commercieel directeur
Email: alessio.orlandi@freshguru.it
Web: www.fri-el.it
Publicatiedatum: