Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24 maart, Beringen (België)

Schoeller-Allibert houdt open dag voor fruittelers in nieuwe fabriek

Aan het einde van de zomer van vorig jaar heeft Schoeller Allibert in Beringen een splinternieuwe fabriek in gebruik genomen. In eerste instantie worden er nu zogenaamde big boxen gemaakt voor de fruitteelt en de industrie, maar het gebouw is ontworpen om in de toekomst nog veel meer machines te plaatsen. Op 24 maart vindt er een feestelijke opening plaats. Hier produceren zij onder andere de Maximus 1212 big box voor appelen en peren, een duurzame kunststof box en één van de grootste op de markt.



Deze nieuwe locatie is bijzonder, zowel qua vorm als inhoud. De vormgeving werd geïnspireerd door o.a. de creativiteit van het bedrijf, hun sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid, maar ook eindeloze mogelijkheden in het vormgeven van plastic. Het is een lichtrijke fabriek, Schoeller Allibert vindt het belangrijk dat haar mensen er prettig werken. Binnen treffen we een productiehal van 6500m2 en buitenopslag van 3500m2.

Open dag
Onder het genot van een hapje & drankje en een praatje met collega's, zijn fruittelers op zaterdag 24 maart van harte welkom om deze mooie nieuwe locatie te bekijken. Er zal één en ander worden uitgelegd en er zullen informatieve stands van bedrijven aanwezig zijn. Voorlopige deelnemers zijn: Agricom, Calpa, Javeko en KWH Holland.

Tijd: 12.30 - 18.00 uur (open inloop)
Locatie: Industrieweg 143, 3583 Beringen, België.
 
Aanmelden voor de open dag kan via: www.schoellerallibert-opendag.be/

Om het vervoer wat te veraangenamen, wordt er bij voldoende interesse busvervoer geregeld. Opgave kan ook via de website. Opstapplaatsen bus bij voldoende deelname: Tiel/Geldermalsen en Dronten (vertrek 12.00 uur). Bij voldoende deelnemers ook elders in Nederland) Terugrit 17.30 uur
 


Met haar producten is Schoeller Allibert actief in de fruitteelt, maar ook in o.a. de landbouw, voeding, dranken, automotive en retail.Het hoofdkantoor staat in Hoofddorp Nederland, maar zoals de naam al doet vermoeden is het van oorsprong geen Nederlands bedrijf. In 1938 startte Alexander Schoeller een onderneming in het maken van containers en houten kisten. Twintig jaar later werd de eerste plastic krat voor dranken uitgevonden. Het bedrijf ging door de jaren heen verschillende samenwerkingen aan, waarbij nieuwe aandeelhouders zich aandienden en diverse overnames plaatsvonden.

In 2013 ontstond op deze wijze Schoeller-Allibert. Heden ten dage telt het bedrijf 2000 medewerkers in twintig landen en heeft met de nieuwe vestiging in Beringen nu twaalf productielocaties in Europa. Schoeller Allibert is Europees marktleider in herbruikbare verpakkingsmiddelen. Het innovatieteam bestaat uit maar liefst 49 mensen en dat is dan ook hetgeen waar het bedrijf zo goed in is: klantgerichte oplossingen maken.
 
Publicatiedatum: