Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De gezonde eigenschappen van limes

Limes worden door de meesten niet dagelijks gegeten en als dit wel zo is, dan is dit vaak om medische redenen. Dankzij hun medicinale eigenschappen worden limes namelijk al eeuwenlang gebruikt voor het behandelen van ziekten. Ook wordt het fruit verwerkt in cosmetica en gezondheidsproducten.

Het eten van limes biedt veel gezondheidsvoordelen. Zo bevorderen zij gewichtsverlies en een goede spijsvertering en verlichten ze aandoeningen zoals lucht- en urineweginfecties, constipatie, scheurbuik, aambeien, maagzweren en jicht. Daarnaast zijn limes ook nuttig om de huid en ogen gezond te houden. Limes zijn een uitstekende bron van antioxidanten die het lichaam beschermen tegen de invloeden van vrije radicalen en chemische stoffen. 

Pulse.ng/lifestyle heeft de vijf ongelofelijke gezondheidsvoordelen van limes op een rij gezet: 

1. Geschikt als huidverzorgingsmiddel
De gezonde eigenschappen van het sap en de natuurlijke oliën in limes voor de huid kunnen niet vaak genoeg benadrukt worden. Het drinken van warm water met limesap hydrateert de huid omdat het vitamine C en flavonoïden bevat die de huid verjongen of voeg limesap aan het badwater toe voor een stralende huid. 

2. Voorkomen infecties 
Infecties komen altijd op een verkeerd moment en tijdens de koude en regenachtige maanden lopen we allemaal meer kans om er één op te lopen. Neem gedurende de dag telkens een paar slokjes limesap om gezond te blijven en infecties op afstand te houden. De vitamine C en antioxidanten versterken het immuunsysteem en ondersteunen de afweer van het lichaam tegen onder andere verkoudheids- en griepvirussen. 

3. Remedie tegen artritis
Uit onderzoek is gebleken dat de overmatige opbouw van urinezuur één van de oorzaken voor het ontstaan van artritis is. Urinezuur is een afvalproduct dat door het lichaam wordt uitgescheiden. Wanneer er teveel van aanwezig is, kan het de pijn en ontstekingen die met artritis gepaard gaan nog verder verergeren. Het in limes aanwezige citroenzuur bevordert echter de afvoer van overtollig urinezuur. 

4. Werkzaam tegen hartziekten
Onderzoeken hebben aangetoond dat limes een goede bron van magnesium en kalium zijn en de kans op hartkwalen verkleinen. Met name kalium verlaagt de bloeddruk op natuurlijke wijze en verbetert de bloedsomloop waardoor het risico op een hartaanval of beroerte afneemt. 

5. Versterken afweersysteem
Het is aangetoond dat limes een uitstekende bron van vitamine C zijn. Eén lime levert een derde van de dagelijkse vitamine C behoefte. Hoewel het algemeen bekend is dat het belangrijk is om voldoende vitamine C binnen te krijgen, kunnen de voordelen hiervan voor het afweersysteem niet vaak genoeg benadrukt worden. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018