Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardappelproductie Idaho 22,7% in waarde gestegen

De staat Idaho mag zich sinds 1957 de grootste aardappelproducent in de Verenigde Staten noemen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw raamt de waarde van de aardappeloogst in Idaho voorlopig op €967 miljoen, wat een stijging van 22,7% ten opzichte van het voorgaande seizoen inhoudt. Het geoogste areaal was 5% kleiner en de opbrengst daalde met 1,2%. 

De foodservicebranche kan rekenen op een enorm volume kwaliteitsaardappelen uit Idaho (zo'n 5,9 miljard kilo) die jaarrond verkrijgbaar zijn. Momenteel is ongeveer 50% van de aardappelen uit Idaho bestemd voor de foodservice branche. Dit betreft zowel verse aardappelen als bewerkte aardappelen (frites en chips) en gedroogde aardappelproducten. 


Aardappelvelden in Idaho voor het rooien

Amerikanen zijn dol op aardappelen. In 2017 haalden aardappelen tomaten in als meestverkochte verse groente (2017 Fresh Trends Survey, The Packer) en koks in het hele land zetten klassieke en nieuwe aardappelgerechten op hun menukaart om hun klanten tevreden te houden. Bij restaurantketens stijgt de verkoop van Franse frites omdat steeds meer bedrijven frites met topping en menu's met frites aanbieden. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018