Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees Bruyn, Staay-Hispa:

"Marokkaanse Nicola-aardappelen zorgen net als asperges voor een echt lentegevoel"



Tholen - Jaarlijks vormen de Marokkaanse Nicola-aardappelen de aftrap van het aardappelimportseizoen. Vanwege het wisselvallige weer kwamen de Marokkaanse Nicola-aardappelen dit seizoen iets later los dan andere jaren, maar inmiddels is de aanvoer meer losgebarsten. "Regelmatig breekt regelmatig het zonnetje door en dat is altijd goed voor de vraag naar primeuraardappelen. Samen met asperges staan ze garant voor een echt lentegevoel!", vertelt Cees Bruyn van Staay-Hispa.



"Met name de specialisten, markthandelaren en inpakkers zijn altijd in de markt voor deze Marokkaanse primeurs", vertelt de importeur. "Traditiegetrouw zijn de prijzen hoog gestart en zullen de prijzen wat afnemen als de volumes wat groter worden. Daarbij zien we dat de laatste jaren de interne markt in Marokko steeds beter wordt, dus lang niet alle aardappelen gaan vanzelfsprekend voor de export weg."



Cees verwacht zeker tot het einde van de maand de importaardappelen aan te kunnen bieden. Staay-Hispa biedt de Marokkaanse Nicola-aardappelen aan in een juten verpakking van 15 kilo met een kartonnen binnenzak om verkleuring tegen te gaan.

Voor meer informatie:
Staay Food Group
T +31 180 679 100
Cees.Bruyn@Staay-hispa.nl
www.staayfoodgroup.com