Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Binnen- en buitenlandse supermarkten azen op EmtÚ

Een flink aantal ge´nteresseerden zijn met de overname van EmtÚ door Jumbo en Coop afgetroefd. Volgens Retailnews aasden de Belgische supermarktketen Colruyt, de Duitse supermarktketen Edeka en het Nederlands consortium waaronder Albert Heijn, Plus en Jan Linders onder vallen, ook op EmtÚ. Het bod van Jumbo en Coop wat 410 miljoen euro bedraagt, was het beste, volgens een woordvoerder van Sligro Food Group. Jumbo heeft eveneens het voordeel dat het hoofdkantoor net als dat van EmtÚ in Veghel staat, zodat medewerkers makkelijker mee kunnen verhuizen. 

Regionale supers
Frits van Eerd, topman bij Jumbo vertelt in AD: "Sligro wordt de prefered partner voor de zusterformule van Jumbo". Jumbo nam eerder C1000 en Super de Boer over, maar is nog niet uit gewinkeld. "Supermarktketens, zoals Vomar, Deen en Dekamarkt zitten in regio's waar Jumbo niet sterk vertegenwoordigd is." Toch kunnen de regionale ketens het  goed alleen af, zegt retailexpert Erik Hemmes tegen RTL Z. "De andere supers verdienen nog goed geld behalve EmtÚ, dat is de reden tot verkoop geweest''. De verwachting is dat de volgende overname uit de hoek van inkooporganisatie Superunie komt, zegt cfo Ton van Veen. "Ik zie niet dat Albert Heijn, Lidl of Aldi winkels gaan afstaan."

Inkopen
Coop en EmtÚ kopen in via Superunie. Jumbo koopt zelfstandig in. Met de verkoop van EmtÚ gaat Superunie inkoopkracht inleveren. Tegenover dat verlies gaat Sligro inkopen voor La Place. Volgens Distrifood is het nog onduidelijk of Sligro en Coop in blijven kopen via Superunie.

Publicatiedatum: 6-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: