Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Argentijnse tomatentelers in het nauw

Vanwege de enorme import van tomaten uit Italië zou Argentinië 35% van zijn tomatentelers kunnen verliezen. Daarom zal er bij de regering op worden aangedrongen dat er criteriumwaarden voor de import worden ingesteld, namelijk minimale referentieprijzen (momenteel zijn er geen criteria en kan er sprake zijn van dumping). Daarnaast zal er ook worden aangedrongen op een tijdelijke verhoging van de externe tarieven. "De vastgestelde capaciteit is 60 procent en de hoeveelheid conserventomaten is sinds 2015 vijftig keer gegroeid en tussen 2016 en 2017 verviervoudigd".

De douane beloofde vorig jaar de criteriumwaarden in dollars vast te stellen."We hadden vernomen dat dit vastgesteld zou worden op 0,78 FOB dollar per kilogram", aldus Ceretti. Ondertussen stelde de Vereniging Tomaat 2000 voor om de "vergoedingenniveaus van deze producten te verbeteren om zo de exportprikkels te verbeteren. Vooral voor producten als tomaten, pasta en tomatensaus in alle verschillende vormen van levering".

Ook eisten ze van minister Francisco Cabrera, van wie ze vinden dat hij het onderwerp negeert, dat er financiering voor de productieve sector beschikbaar komt om de kloof te dichten tussen het voorgestelde technologische pakket en dat wat de producent uiteindelijk toepast.


Bron: cronica.com.ar

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018