Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Incorporatie in Brexit verdrag wordt gewenst:

EU houdt Noord-Ierland aan regels douane-unie en interne markt

De Europese Unie heeft Noord-Ierland formeel opgeroepen om onderdeel te blijven van de douane unie en vast te houden aan de afspraken omtrent de interne markt ná de Brexit. In het document wordt gesteld dat als het Theresa May niet lukt om een manier te presenteren waardoor het vormen van een nieuwe harde grens tussen Noord- Ierland en de Ierse Republiek, dat in dat geval Noord Ierland onderdeel moet blijven vormen van de douane unie als noodmaatregel.

In het 120-pagina's tellende verdrag, dat nog goedgekeurd moet worden door de EU27, wordt een gemeenschappelijk gereguleerd gebied voorgesteld waarin geen interne barrières ontstaan op het Ierse eiland en waardoor handel over de landsgrens heen moeiteloos kan doorgaan. 

De voorstellen werden publiek na het lekken van een brief waaruit bleek dat Boris Johnson van buitenlandse zaken privé heeft toegegeven dat de Brexit zou kunnen leiden tot een harde grens met Ierland. Hij zou eveneens in vertrouwen tegen May gezegd hebben dat de regering van het Verenigd Koninkrijk ook niet als doel zou moeten hebben deze vorming van een harde grens te willen voorkomen. 

Volgens een artikel van businessinsider.nl, zou May een robuuste tegenaanval voorbereiden op dit voorstel van de EU. 


Publicatiedatum: 6-3-2018
Auteur: Andre van der Wiel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: