Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ondernemer onnodig veel tijd kwijt aan facturatie

Facturen maken met software gaat twee keer zo snel als handmatig factureren in Word of Excel, zo blijkt uit onderzoek van Appwiki. Bijna 60% van de ondernemers factureert nog handmatig, maar veel tijd kan worden bespaard met het gebruik van software. Met name jonge ondernemers laten kansen liggen. 


De snelheid waarmee een factuur wordt gemaakt

Factureren in Word of Excel nog steeds populair
Uit de cijfers blijkt dat 82 procent van de jonge (tot 35 jaar) ondernemers nog steeds handmatig factureert in Word of Excel. De MKB ondernemers met personeel zitten op de goede weg, maar nog steeds een derde van deze groep zegt op deze manier te factureren. Zonde, want het kan veel sneller.


Aantal ondernemer dat facturatie software gebruikt

Sneller factureren met software
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat een factuur maken met een factuur- of boekhoudprogramma veel tijd bespaart. Zo kost het ondernemers gemiddeld maar vijf minuten om met online software een factuur te maken. Met Word of Excel daarentegen kost het gemiddeld elf minuten, meer dan het dubbele dus. 

Kansen voor jonge ondernemer
Opvallend is dat vooral jonge ondernemers (tot 35 jaar) facturen nog vaak handmatig maken met Word of Excel. Vaak omdat dit een gratis manier is om te beginnen met factureren als startende ondernemer. Toch hoeft dit de overstap naar software niet te belemmeren. Er zijn namelijk aanbieders die de software het eerste ondernemersjaar gratis aanbieden. Kortom, vooral jonge ondernemers kunnen nog veel tijd besparen op hun facturatie. 

MKB'ers met personeel doen het beter dan ZZP'ers 
MKB'ers blijken meer gebruik van software voor facturatie dan ZZP'ers, maar de gemiddelde factuurduur is nog steeds bijna negen minuten. Kortom, de MKB ondernemer is goed op weg, maar er is nog ruimte voor verbetering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die E-facturatie biedt. Met E-factureren kunnen namelijk nog meer handelingen worden geautomatiseerd zodat het facturatieproces sneller verloopt.

Voor meer informatie:
Arjan Nieuwbeerta
Marketing Lead
AppWiki
+31(0)50 2111 665


 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018