Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruit Logistica Trendrapport deel 1

De toonaangevende vakbeurs voor de groenten- en fruithandel voorziet alle spelers in de sector van een analyse van de toeleveringsketens.

De wereldwijde consumentenbestedingen aan groenten en fruit zullen naar verwachting tegen 2030 de drempel van vijf miljard Euro naderen. Dit is het resultaat van een nieuwe marktstudie, uitgevoerd door adviesbureau Oliver Wyman en exclusief gepubliceerd door de Fruit Logistica, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de AGF-branche.

Dit cijfer, dat in deel 1 van het Trendrapport 2018 van de Fruit Logistica bekendgemaakt is, vertegenwoordigt meer dan het dubbele van de omzet van 2,1 miljard Euro, die in 2015 werd geregistreerd. Bovendien zal meer dan de helft (56 procent) van de mondiale verkoop van verse groenten en fruit tegen 2030 worden gegenereerd in de Aziatisch-Pacifische regio; dit is meer dan de totale omzet in de rest van de wereld.

Naarmate de markt voor groenten en fruit meer en meer geglobaliseerd en netwerkgebonden wordt, verandert tevens de wijze waarop producten van telers op de markt worden gebracht - in vele gevallen zelfs aanzienlijk. De trend naar meer efficiëntie bijvoorbeeld helpt bedrijven - vaak met behulp van technologieën als blockchain – bij het optimaliseren, uitbreiden en consolideren van hun bedrijfsprocessen.

Deel 1 van het Trendrapport 2018 van de Fruit Logistica staat nu in z'n geheel op de website van de Fruit Logistica, kort nadat dit op het Forum Fruitnet World of Fresh Ideas werd gepresenteerd. Hierin wordt verklaard hoe deze ontwikkeling de spelers in de AGF-branche de komende jaren zal beïnvloeden.

Het Fruit Logistica Trendrapport 2018 benadrukt in het bijzonder vier trends die speciale aandacht verdienen:
• Een groeiende wereldbevolking
• Toenemend gebruik van digitale technologieën en data
• Autonoom verkeer en vervoer
• Meer belangstelling van de consument voor gezondheid en welzijn

Het onderzoekt tevens wanneer en waar op de wereld deze factoren de grootste rol zullen spelen. Het houdt rekening met de belangrijkste geografische trends zoals wanneer, hoe en waar consumenten groenten en fruit willen consumeren.

De geciteerde cijfers werden door Oliver Wyman gepubliceerd en geanalyseerd in opdracht van Fruit Logistica en zijn afkomstig van Passport Euromonitor.

Klik hier voor het Fruit Logistica Trendrapport 2018.
Verdere hoofdstukken worden de komende maanden op de website van de Fruit Logistica gepubliceerd.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018