Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Griekse teler ziet Europese vraag naar suikerma´s groeien

Steeds meer consumenten in Europa hebben interesse in suikerma´s, zeker nu ze meer te weten komen over de hoge voedingswaarde van dit product en graag andere groenten aan hun voeding toe willen voegen. 

De Griekse suikerma´steler Zisis Farm wil zijn export naar Europa uitbreiden en nam daarom dit jaar deel aan Fruit Logistica in Berlijn in de hoop potentiŰle nieuwe klanten te ontmoeten. "We zijn in 2017 begonnen met de export van suikerma´s in Europa en we willen dit programma in 2018 graag verder uitbreiden. We zijn nu bezig met planten maar lopen wel wat achter op schema ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft te maken met de plotselinge temperatuurdaling. Desondanks verwachten we onze ma´skolven vanaf midden juni tot begin november te kunnen oogsten. Al onze ma´s wordt in de volle grond geteeld. Voorlopig maken we nog gebruik van biologisch afbreekbare folie om de vroege gewassen tegen de nu nog koele weersomstandigheden te beschermen," legt Lina Tassi van Zisis Farm uit. 

Zisis Farm teelt afhankelijk van het jaargetijde en de voorkeuren van de klanten verschillende suikerma´srassen. Lina vertelt dat het bedrijf zijn zaden inkoopt bij grote producenten in Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en altijd op zoek is naar nieuwe rassen en trends. "De prijzen van suikerma´s zijn redelijk stabiel maar onze grootste uitdaging is de concurrentie van Spanje. Spanje is een groter land en goed gevestigd als groentenleverancier in Europa. Dit betekent dat Spanje de marktprijs veelal bepaalt. Dit kan moeilijk zijn omdat wij ons product dan voor dezelfde prijs als Spanje moeten leveren, zo niet voor een lagere prijs en dat terwijl onze transportkosten naar de meeste bestemmingen een stuk hoger zijn," vervolgt Lina. 

"We werken er momenteel aan om onze suikerma´s twee keer per jaar te kunnen oogsten zodat we jaarrond kunnen leveren en onze productiekosten kunnen verlagen. We willen ook meer kapitaal vergaren om te kunnen investeren in bijvoorbeeld machines en verpakkingsapparatuur."


Voor meer informatie:
Lina Tassi
Zisis Farm
Tel: + 2684041295
Email: info@zisisfarm.gr
zisisfarm.gr

Publicatiedatum: 6-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: