Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

enthousiasme voor propaan-koudwatermachines

"Propaan garandeert grote zekerheid tijdens de bewaring"

Het gebruik van propaan installaties bij de fruitbewaring wint in een razend tempo aan betekenis. Met haar propaan-koudwatermachines met zelf ontwikkelde bewaringssoftware trok de firma Kratschmayer Kälte-Klima-Lüftung uit het Duitse Kupferzell veel belangstelling tijdens de afgelopen Fruchtwelt Bodensee in Friedrichshafen. Het grootste voordeel van het natuurlijke koelmiddel propaan (R290) in plaats van het gebruikelijke ammoniak is een vrijwel volledige betrouwbaarheid van de installatie en een milieuvriendelijk gebruik, aldus de bedrijfsleiding.

Milieuvriendelijk
Bij de groenten- en fruitbewaring wordt propaan gebruikt in koudwatermachines die het complete koudecircuit met compressor, condensoren, expansieventiel en verdamper omvat. De verdamper is uitgevoerd als plaatwarmtewisselaar. Via deze wordt de warmte overgedragen aan een dragermedium. Een waterpomp drijft het koudwatercircuit aan en door motorgestuurde kogelkranen kan de koudeprestatie van de afzonderlijke luchtkoelers in de bewaringsruimtes gereguleerd werden. 


Rolf Schneider en Dennis Kratschmayer bij de beursstand tijdens de afgelopen Fruchtwelt Bodensee

De propaan-koudwatermachines en warmtepompen van Kratschmayer onderscheiden zich doordat ze niet door de aanstaande marktreguleringen en het succesvolle verbod op fluorkoolwaterstof getroffen worden. De installaties draaien bovendien op het milieuvriendelijke en natuurlijke koelmiddel propaan (R290) en zijn als gevolg daarvan niet onderworpen aan de aankomende verscherping van de F-gassenverordening. R290 is namelijk een natuurlijke koelmiddel met goede thermodynamische eigenschappen binnen de temperaturen die bij de groenten- en fruitbewaring nodig zijn en onderscheidt zich in het bijzonder door haar goede milieuvriendelijkheid.

Productkwaliteit & zekerheid
Als grootste nadeel van het gebruik van propaan wordt vaak de bouwwijze en daarmee de hogere investeringskosten en ontvlambaarheid van het koelmiddel R290 genoemd. Het verschil tussen de aanschaf- en operationele kosten gedurende de gehele levensduur van een koudwatermachine ten opzichte van een directe expansie-installatie zal met de toekomstig stijgende prijs echter snel dalen. De scheiding van koudeopwekking en koudeverdeling vermindert de benodigde hoeveelheid koelmiddel drastisch.


De koudwatermachine van de firma Kratschmayer

Een ander verkoopargument is tot december 2019 de invoering van het subsidieprogramma van het federaal bureau voor economie en uitvoercontrole Bafa. Met de gevaarbeoordeling en controle door toegelaten keuringsinstanties (ZÜS) worden de risico's van propaan bovendien tot een minimum beperkt. Kratschmayer brengt jarenlange ervaring in de koude- en klimaattechniek met zich mee. Door de mogelijkheid van onderhoud op afstand te bieden, voor controle, probleemherkenning, analyse en storingsoplossing, kan gegarandeerd worden dat onnodige machine-uitval voorkomen wordt. Bij het optreden van een storing kan de installatie door middel van noodbediening verder functioneren.


Het enthousiasme van de vakbezoekers was groot tijdens de afgelopen Fruchtwelt Bodensee in Friedrichshafen

Complete oplossingen
Kratschmayer biedt complete oplossingen op het gebied van koeling, klimaat, beluchting, warmte en gebouwautomatisering. Met de productie van innovatieve Kaltwassersätze en warmtepompen met het natuurlijke koelmiddel propaan (R290) is het bedrijf in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van fruitbewaring. Inmiddels beschikt Kratschmayer over zes vestigingen van waaruit zowel nationale als internationale klanten beleverd worden. Aangezien het bedrijf zich eveneens bezighoudt met het opleiden van toekomstige deskundigen, werd Kratschmayer in 2017 door de 'Handwerkskammer Heilbronn-Franken' onderscheiden als topopleidingsbedrijf.

Verdere informatie:
Kratschmayer Kälte-Klima-Lüftung GmbH
Geschäftsführer: Hans-Jürgen Kratschmayer
Hohebuch 13, 74638 Waldenburg
Tel 07942 / 94 610-0
Fax 07942 / 94 610-22


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018