Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groei fastfood houdt voorlopig aan

Het aantal fastfoodrestaurants in Nederland neemt toe omdat bestaande restaurants uitbreiden en internationale ketens zich met meerdere locaties in ons land vestigen. In 2017 jaar kwamen er ongeveer 130 vestigingen van fastfood-restaurants extra bij. ABN AMRO verwacht dat het aantal vestigingen ook in 2018 verder zal toenemen. 

Doordat consumenten inmiddels zo'n 6 eetmomenten op een dag hebben, in plaats van de traditionele 4, wordt er vaker buitenshuis geconsumeerd. De meer verwen-momenten komen tezamen met de behoefte aan snel en gemakkelijk (klant-en-klaar) eten, Fastfood-restaurants ten goede. Daarnaast groeiden de totale bestedingen aan eten en drinken, geholpen door de positieve economische omstandigheden.

ABN AMRO verwachten voor 2018 een stijging van de verkoopvolumes van fastfood-restaurants met 5%. In de afgelopen zeven jaar was al sprake van een stijging van 25,1%. Omdat prijzen hoger lagen, steeg de omzet 45,7% in die periode.

Een trend die deze branche kenmerkt is de toenemende focus van consumenten op 'gezond consumeren'. Hierdoor zijn concepten ontstaan die enkel biologisch en vers voedsel bereiden, zoals Fritesatelier en Croquetten Boutique. Tegelijkertijd voegen gevestigde Fastfood restaurants een gezond(er) en vegetarisch assortiment toe, zoals McDonald's met salades en glutenvrije burgers.

Zie voor meer informatie de Stand van de Leisure van de maand februari op de site van ABN AMRO.

Publicatiedatum: 5-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: