Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nico Schaft (888 Fruit Company): "Grootste importeur in Europa"

Eerste Thaise tamarinde gearriveerd

Tholen - Een nicheproduct, zo typeert Nico Schaft van 888 Fruit Company, de tamarinde. Maar voor zijn bedrijf 888 Fruit Company op de groothandelsmarkt van Rungis is het in ieder geval een interessant niche-product. "Ik werk zolang ik in Frankrijk gevestigd ben, al ruim 20 jaar met dit product. Met zo'n vijftien containers per jaar, zijn wij de grootste importeur in Europa."



Deze week is de eerste tamarinde uit Thailand weer gearriveerd. Ze zijn beschikbaar per doos van 20x450 gram. "Vorig jaar waren er grote tekorten door de droogte. Dit jaar is er sprake van een normaal seizoen en zijn de prijzen ook weer terug op een normaal niveau", vertelt Nico, die net terug is van een bezoek aan zijn Thaise leverancier.



"Onze expediteur verscheept wel 300 containers per jaar over de hele wereld. Met name in de Verenigde Staten en Canada zijn ze populair. Wij hebben vooral klandizie binnen de Chinese klanten in Europa, maar onze klanten verkopen ze ook aan de Nederlandse supermarkten. Je komt de tamarinde ook veel in pasta's tegen, maar het wordt ook vers verkocht", zegt Nico.



888 Fruit Company krijgt deze week tevens de eerste Zuid-Afrikaanse pompoenen binnen. "Die prijzen zullen een stuk hoger liggen als gevolg van de droogte in Zuid-Afrika, waardoor de beschikbaarheid een stuk lager is, maar we hebben de hele range, ook van flespompoenen in huis. De afgelopen twee weken zijn er aardig wat Franse pompoenen verkocht vanwege de kou, dus ik verwacht een goede vraag naar importpompoenen."



Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com