Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer dan 60 miljoen kartonnen verpakkingen bespaard in 2017

Onderzoek: Aldi Süd - herbruikbare kratten sparen het milieu

Aldi Süd heeft alleen in het jaar 2017 door het gebruik van herbruikbare kratten voor het transport van groenten en fruit meer dan 60 miljoen kartonnen dozen bespaard. Dat het gebruik van deze herbruikbare transportverpakkingen nuttig is voor het milieu werd onlangs bevestigd in een milieubalansonderzoek van het gerenommeerde Fraunhofer-instituut voor milieu-, veiligheids- en energietechniek UMSICHT. Aldi Süd maakt al sinds 2010 gebruik van herbruikbare transportverpakkingen voor groenten en fruit. "Het onderzoek heeft bevestigd dat we daarmee de juiste weg hebben gekozen en bijdragen aan het ontzien van bronnen", zegt Laura Stienen, Logistics Manager bij Aldi Süd. Sinds de invoering van de herbruikbare kratten kon Aldi Süd in totaal meer dan 380 miljoen kartonnen dozen besparen, die anders na gebruik bij het afval beland zouden zijn.
Herbruikbare kratten goed voor de milieubalans
Het Fraunhofer-instituut UMSICHT kwam tot de conclusie dat Aldi Süd samen met haar groenten- en fruitleveranciers door het gebruik van herbruikbare transportverpakkingen in 2017 meer dan 24.000 ton CO2-equivalent en meer dan 30.000 ton aan kartonnen dozen heeft bespaard. Dit komt overeen met het gewicht van circa 60 miljoen dozen. Gekeken naar de milieubalans staken de herbruikbare kratten beter af wat betreft alle geanalyseerde potentiële milieu-uitwerkingen. Daartoe hoorden bijvoorbeeld negatieve invloeden op wateren, het waterverbruik, de ecotoxiteit en het verbruik van grondstoffen.
Aldi Süd wil verpakkingsmateriaal reduceren
Aldi Süd werkt eraan om daar waar mogelijk verpakkingsmateriaal te reduceren of duurzamer vorm te geven. De discounter kon haar totale hoeveelheid aan verkoopverpakkingen bij eigen merken in de afgelopen vijf jaar reeds met acht procent reduceren - bij stijgende omzetcijfers. Ook de verplichting om tot 2019 alle wegwerptassen in de ban te doen, was een consequente stap naar een compleet hergebruikprincipe binnen het draagtassenassortiment. Bovendien maakt Aldi Süd als eerste Duitse retailer het gebruik van herbruikbare bekers aan haar koffieautomaten mogelijk. Wie een dergelijke beker gebruikt ontvangt tot 20 procent meer inhoud. Een andere bijdrage aan de vermijding van afval is bovendien het aanbod van losse groenten en los fruit in alle Duitse Aldi Süd filialen. Vanaf het tweede kwartaal van 2018 test de discounter bovendien schaaltjes van graspapier en suikerriet als verpakkingsalternatief voor bio-tomaten.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018