Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexico: aanvoer limes moet komende weken verbeteren

Er is nog steeds een tekort aan limes, doordat de gevolgen van het recente natte weer nog steeds doorwerken. Toen het eenmaal ophield met regenen, hadden telers nog te maken met vertragingen, terwijl ze meer zonnige omstandigheden afwachten voor het herstel van de productie. Ondanks de oogstdaling, zeiden telers dat deze omstandigheden typisch zijn voor het seizoen en verwachten ze dat de omstandigheden zullen verbeteren.

"De teeltregio in Veracruz heeft recent veel regen te verdragen gehad, wat ertoe geleid heeft dat de productie achter begon te lopen," aldus Dan Edmeier van Limex Sicar. "Daarna is het bewolkt gebleven en konden we niet plukken. Deze omstandigheden zijn niet uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Het weer is nu alweer een poosje in orde geweest en we verwachten dat het huidige tekort nog een week of 3-4 aanhoudt met hogere volumes opnieuw beschikbaar begin april."

Sterke vraag in de markt
Terwijl de export beperkt was, heeft de markt een stijging meegemaakt aangezien de vraag het aanbod oversteeg. "De vraag naar het beperkt beschikbare product is sterk geweest," zei Edmeier. "Het is erg moeilijk geweest om aan de huidige vraag te voldoen en als gevolg daarvan zijn de prijzen gestegen. We hebben nu prijzen van half in de 50 dollar tot en met 60 dollar voor een doos van 40 pond en we verwachten dat het op een gegeven moment nog eens naar 70 dollar gaat."Edmeier legde ook uit dat als onderdeel van de seizoen cyclus ook de maatvoering verschuift naar kleiner fruit. "Aan het begin van het seizoen hadden we vooral veel groter fruit en nu begint het tegenovergestelde te gebeuren," zegt hij. "Het is onderdeel van de seizoensbeweging, waarin fruit geneigd is wat kleiner te zijn met dat je later in het seizoen oogst."

Overgang zal leiden tot regelmatiger aanvoer
Terwijl voorraad issues zich nog steeds laten voelen in Veracruz wachten telers op de overgang naar andere teeltgebieden. Deze verschuiving zal binnen een aantal maanden optreden en de verwachting is dat de productie en de kwaliteit stabieler zullen worden. 

"Wanneer de productie zich over een paar maanden verplaatst van Veracruz naar Colima wordt de aanvoer beter en de kwaliteit ook consistenter," merkt Edmeier op. "Limex Sicar produceert conventionele Perzische limes en Key limes in Veracruz op ongeveer 2000 ha en in Colima produceren ze biologische limes op 465 ha en conventionele limes op bijna 1000 ha."

Deelname Southern Exposure
Afgelopen weekend toonde Limex Sicar haar product op de Southern Exposure beurs in Tampa, Florida van de Southeast Produce Council.
Volgens Edmeier om een nieuw item te introduceren en vooral veel mensen te ontmoeten. 

"We vinden de SEPC beurs erg persoonlijk met een prettig tempo. Veel van de mensen waar we zaken mee doen, komen daar en we hebben goed de tijd voor het contact en om bij te praten. Het wordt goed bezocht en goed georganiseerd, maar gaat langzaam genoeg voor ons om onze zaken te kunnen doen - en toch weer snel genoeg om je niet te vervelen. Dit jaar introduceren we onze nieuwe productenlijn Imperfect Produce."

Voor meer informatie:

Dan Edmeier
Limex Sicar Ltd.
Tel: +1 (956) 581-6099

Publicatiedatum: 5-3-2018
Auteur: Andre van der Wiel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: