Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pomanjou

"We zijn onze klanten trouw gebleven"

Het Franse Pomanjou vermarkt de Honeycrunch® appel op de Europese markt. Ongeveer de helft van de fruitboomgaarden van het bedrijf staan beplant met deze variëteit. Arnaud le Puineuf, Pomanjou: "De laatste jaren hebben we veel nieuwe bomen geplant. Toch is de oogst qua volume tegengevallen ten opzichte van vorige jaren vanwege de vorst die heel Europa gehinderd heeft. Gelukkig zijn we wel in staat geweest om al onze bestaande klanten dezelfde kwaliteit en het volume te leveren dat ze gewend zijn. Voor een geregistreerde variëteit als de Honeycrunch® is dit geweldig belangrijk."

"De manager van onze boomgaarden hebben er meerdere nachten doorgebracht om de bomen te beschermen tegen de vorst door middel van watersproeiers en windmolens, maar we hebben niet alles kunnen redden. Zelfs de boomgaarden die in 15 tot 20 jaar niet door vorst geraakt zijn, hebben deze keer toch schade geleden. De volumedaling heeft ertoe geleid dat we geen nieuwe klanten hebben kunnen bedienen, zoals we van tevoren van plan waren."

Pomanjou is onderdeel van de Innatis Group en opereert in de Val-the-Loire. De markt voor verse appelen vertegenwoordigt het merendeel van de omzet van het bedrijf. Andere rassen die het bedrijf verkoopt, zijn Gala, Granny Smith, Braeburn en Golden Delicious. Maar geen enkele is zo populair als de Honeycrunch®. De meeste producten zijn bestemd voor de Centraal- en Noord-Europese markt. Met name Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Arnaud: "Wanneer het Franse seizoen voorbij is, importeren we peren en appelen uit Chili en Zuid Afrika. Dit hebben we inmiddels meer dan twintig jaar zo gedaan." Het Zuid-Afrikaanse Direct South Africa (DSA) belevert het bedrijf met nieuwe producten als sinaasappelen, grapefruits en zoete aardappelen. 

Voor meer informatie: 

Pomanjou
 


Publicatiedatum: 6-3-2018
Auteur: Andre van der Wiel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: