Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VIE COOL HANDLING, Luchthaven Wenen

Oplossing voor temperatuurgevoelige luchtvracht

De luchthaven in Wenen biedt een nieuw en innovatief concept aan voor het vervoer van temperatuurgevoelige goederen per luchtvracht: VIE COOL HANDLING.

Vier nieuwe op maat gemaakte koelcontainers garanderen een nog beter vervoer van temperatuurgevoelige producten vanaf de luchthaven. Producten kunnen verwerkt worden bij temperaturen variërend van -20° tot +29° Celsius zonder dat de koelketen onderbroken wordt. De koelwagens werden door de luchthaven in samenwerking met een gerenommeerd Australische automatiseringsbedrijf ontwikkeld. 

Het VIE COOL HANDLING-concept garandeert een veilige en betrouwbare koelketen. Het systeem is specifiek afgestemd op de eisen van klanten zodat de luchthaven gekoeld luchttransport van nog hogere kwaliteit aan kan bieden. De producten bereiken hun bestemming in optimale kwaliteit.

 
Speciaal ontwikkeld voor luchthavens
Iedere koelcontainer heeft een inhoud van 22 m3 wat het probleemloos verladen van standaardbakken, pallets of bulkgoederen mogelijk maakt. De geïntegreerde koelinstallatie kan zowel elektronisch aangedreven worden als op diesel zodat een veilig temperatuurniveau tijdens het laden en transport op het luchthavenplatform gegarandeerd is. De koelketen wordt niet onderbroken, zelfs niet onder extreme weersomstandigheden. 

Koud of warm: de juiste temperatuur is cruciaal
Alle partijen in de toeleveringsketen stellen hoge eisen als het aankomt op de perfecte koeling en het behoud van de koelketen. Er gelden internationaal talloze regels en standaarden waaraan voldaan moet worden. Om deze reden kan de temperatuur van de koelcontainer individueel ingesteld worden zodat deze aan de eisen van de verschillende producten aangepast kan worden. Het temperatuurbereik varieert van -20° tot +29° Celsius. De temperatuurgevoelige producten die via de luchthaven van Wenen worden verladen, zijn voornamelijk voeding, planten en medische producten. Afhankelijk van de eisen van de klanten moeten deze producten en vervoerd worden bij temperaturen tussen de +2° tot +8° Celsius of tussen de +15° tot +25° Celsius. 

Vrachtvervoer luchthaven Wenen
De verwerking en verlading van vracht op deze luchthaven wordt hoofdzakelijk verzorgd door de vrachtafhandelingsdienst. In 2016 werd er ruim 280.000 ton aan vracht verwerkt, een groei van 4%. Het vrachtcentrum is uitgebreid met zo'n 15.000 m². Dankzij de minimale omlooptijd en de directe verbinding met de snelweg en het luchthavenplatform is de luchthaven van Wenen de perfecte partner voor vrachtvervoerders en logistieke dienstverleners. Vanuit strategisch oogpunt heeft Wenen zich met succes weten te positioneren binnen het vrachtsegment, met name als gateway tussen Azië, het Midden-Oosten en Oost-Europa. 


 
Voor meer informatie:
Peter Kleemann, Company Spokesman
Press Office of Flughafen Wien AG
Tel.: (+43-1-) 7007-23000
E-mail: p.kleemann@viennaairport.com
Website: www.viennaairport.com
Facebook: www.facebook.com/flughafenwien
Twitter: PeterKleemannVIE 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018