Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Om einde te maken aan onrust binnen de sector

Britse regering verzocht om visa voor fruitplukkers in te voeren

Er zijn dringend maatregelen nodig om te garanderen dat buitenlandse seizoensarbeiders ook na de Brexit werkzaam kunnen blijven in de Britse groenten- en fruitsector. Zowel de tuinbouwsector als parlementsleden hebben om duidelijkheid gevraagd over de regels die na maart 2019 van toepassing zullen zijn op seizoenswerkers.

Vorig jaar kwamen er naar schatting 80.000 seizoenswerkers naar het Verenigd Koninkrijk om in de tuinbouwsector te werken en dit aantal zal tegen 2019 naar verwachting tot 95.000 gestegen zijn.

Het conservatieve parlementslid Kristine Hair roept op tot invoering van seizoensvisa en waarschuwt ministers dat er grote onrust binnen de sector dreigt te ontstaan. "Naar mijn idee is het invoeren van een systeem dat inwoners van Europese en niet-Europese landen toestaat om dit type werkzaamheden uit te voeren de enige oplossing," aldus Hair. 

Ook Dailymail.co citeerde Hair: "Dit werk kan niet gedaan worden door de huidige Britse beroepsbevolking. Deze aantallen arbeidskrachten zijn niet te vinden in de plattelandsregio's waar zij nodig zijn. Daarbij zijn weinig Britten bereid seizoenswerk te doen."
Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Toch bijzonder, barst van de werklozen daar maar toch mensen nodig van buiten de UK.

UitzendBrexit, BeekseBergen - 2018/03/06 11:52:12.000


Ik denk dat ze even moeten ''omdenken''...

wij willen ze graag plukken voor onze vrienden uit het VK, gezien het lastig is daar te werken vanwege de nieuwe regelgeving, zullen we de productie en distributie ook voor ons nemen.

Kunnen zij zich meer gaan focussen op consumeren in plaats van produceren.
oplettende , kijker - 2018/03/05 15:37:21.000


Eigen schuld dikke bult brexit
jpk, deil - 2018/03/05 15:02:56.000© AGF.nl 2018