Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ron de Greeff en Tim Yzewyn over gevolgen kou in groothandel en Cash&Carry:

"Afzet markthandel ligt stil, gastronomie loopt gewoon door"

Tholen - Bij Staay-Van Rijn in Venlo vallen de gevolgen van de kou bij de Cash&Carry-verkoop mee, zo meldt directeur Ron de Greeff. "De markthandel ligt op het moment echt stil, maar de bedrijven die de gastronomie, kantines en instellingen beleveren, draaien gewoon door. Dat zien we bij onze exportafdeling ook. Opvallend genoeg was het gisteren juist een drukke dag in de Cash&Carry. Wellicht vanuit een vooruitziende blik, omdat er na het weekend zonniger weer wordt verwacht."

"Vanuit de Cash&Carry-afdeling hoor ik dat de verkoop van citrus en wintergroenten door de kou juist extra goed verloopt. Ook de verkoop van paprika's en komkommers loopt opvallend vlot door, alleen de tomaten blijven wat achter. Verder zorgen de stormen op zee voor wat vertragingen in de aanvoer van overzeese producten als meloenen en ananas", vertelt De Greeff.


Voor Tim Yzewyn van de gelijknamige groothandel op de Antwerpse groothandelsmarkt mag het snel wat warmer worden. "We hebben de koudste februarimaand in jaren achter de rug. We halen ons cijfer wel, maar er zitten weinig extraatjes in. Maar goed, als morgen de zon begint te schijnen ziet het er alweer heel anders uit." Volgens Tim zijn het vooral de standaard-producten die goed door blijven lopen. "Zuurkool is bijvoorbeeld voor de Belgische markt geen item."

Yzewyn & Co heeft een speciaal cliënteel, waaronder de betere verswinkels en slagers. "Onze klanten willen zich onderscheiden met speciale producten en wij vinden het leuk om 'out-of-the-box' te denken. Zo organiseren we komende week een culinaire versbeurs in Antwerpen waar we vernieuwende recepten en ideeën gaan voorstellen. Daar hebben we hoge verwachtingen van."

ron.de.greeff@staay-vanrijn.nl
tim.yzewyn@yzewyn.com


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018