Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste robotmagazijn ter wereld in Beijing

In de Chinese hoofdstad Beijing wordt op dit moment het eerste magazijn opgebouwd, dat volledig is geautomatiseerd met robots en kunstmatige intelligentie. Het magazijn is bedoeld voor internationale e-commerce. Als het magazijn eenmaal af is, kunnen consumenten in Beijing producten vanuit het magazijn bestellen, die worden geleverd via platforms als JD.com of Kaola. Door de automatisering van de faciliteiten worden de bezorgtijden verminderd en kan worden bespaard op bedrijfskosten.

De Number One AI Warehouse heeft een oppervlak van 10.000 vierkante meter. De faciliteiten bevatten een zone voor robots, een inspectiegebied, een zone waar vrachten worden ingeladen, een sorteer- en verpakkingslijn, een zone waarin bestellingen van robot tot mens worden doorgegeven en een locatie voor douane-aangiftes. Al deze verschillende onderdelen van het complex werken nauw samen. Er is een beveiligingsinstallatie opgezet die met camera's alle faciliteiten overziet, zonder dat er sprake is van enige blinde vlekken. Ook bevatten de locaties voor douane-inspecties röntgencamera's.

Het belangrijkste aspect van de Number One AI Warehouse zijn de gepatenteerde robots. De robots zijn klein en vierkant vormgegeven. Elke robot heeft een eigen "brein", die de robot in staat stelt om alle benodigde processen uit te voeren, zoals het selecteren, inspecteren en afleveren van goederen.

De Number One AI Warehouse kan meer dan 300.000 producten per dag bezorgen. Meer dan 10.000 robots werken simultaan aan de bedrijfsvoering van het magazijn. In een werkdag van acht uur kunnen de robots ongeveer 10.000 units verwerken. Dat is vier keer zoveel als dat mogelijk is door menselijke arbeidskrachten in conventionele magazijnen.

Bron: bjd.com.cn

Publicatiedatum: 6-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: