Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ArgentiniŰ: verzend volgende week eerste Okitsu's naar Europa

Volgende week zullen de eerste containers met "Okitsu" ingescheept worden met als bestemming de Europese markt. Het gaat om ongeveer 1000 ton mandarijnen. Deze soort mandarijn is de eerste van het citrusseizoen van 2018.

De oogst begon een paar maanden geleden in het centrum van de provincie tussen de gemeentes van Leandro N. Alem, San Vicente en El Soberbio. Er wordt geraamd dat de oogst zo'n 7000 ton bedraagt. 1000 ton daarvan is bestemd voor de export en de overige 6000 gaat naar de interne markt of is bestemd voor het maken van sappen.

Vroeger werd bijna de volledige oogst van de okitsu mandarijnen voor de externe markt bestemd. De opkomst van nieuwe soorten op het noordelijk halfrond en de hoge interne kosten van het Argentijnse product, zorgden echter voor een verminderde belangstelling voor de mandarijnen uit Misiones.

Een bron van werkgelegenheid

Nu de oogst aan de gang is, neemt de verpakkingsfabriek van de Co÷peratie van Citrus, gelegen in de gemeente Leandro Alem, weer lokaal personeel aan. Deze vrijdag zullen zich 130 arbeiders toevoegen aan de 20 die er al zijn en zich gaan bezighouden met de classificatie en verpakking van het fruit. 

Vergeleken met vorig jaar is de groep tijdelijk personeel met 30 personen gegroeid. De arbeidscontinu´teit van deze werknemers, die grotendeels plaatselijke bewoners zijn, hangt af van de klimatologische omstandigheden, het oogstritme en de eisen die de klanten van de co÷peratie stellen.

Na de okitsu mandarijnen is het werk nog niet afgelopen. In maart volgt namelijk de "clemenules" soort, in april de "nova", in mei en juni de "nadorcott" en ten slotte de "murcott" in de maanden juli en augustus.

De president van de co÷peratie in Alem, ingenieur Carlos Satur, zegt dat de huidige oogst "beschouwd moet worden als normaal. Er zijn geen bomen met extreem veel fruit gezien. Het is geen superopbrengst, maar er is genoeg fruit".

Met betrekking tot het aannemen van personeel, zegt hij dat de co÷peratie 10 werknemers wil aannemen voor in de kwekerij. "We willen tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar zaailingen van telers die begrijpen dat dit een duurzame activiteit is die de moeite waard is. Zowel voor degenen die hun plantages willen uitbreiden, als voor degenen die ermee willen beginnen".

Bron: misionesonline.net

Publicatiedatum: 7-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: