Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jeremy Knops, COLEACP:

"Wij ondersteunen het MKB om aan marktverwachtingen te voldoen"

Het COLEACP is een non-profit organisatie die duurzame en inclusieve handel van groenten en fruit bevordert tussen Afrikaanse, Caribische en Grote Oceaan landen (ACP) enerzijds en landen uit de Europese Unie anderzijds. Eveneens ondersteunt het de handel op lokale markten van de ACP-landen. Jeremy Knops is operationeel directeur van het COLEACP: "Gedurende de jaren 2000 waren we getuige van veel veranderingen in de Europese regelgeving ten aanzien van voedselveiligheid. COLEACP voorzag dat deze veranderingen in potentie tot negatieve gevolgen voor de handel in groenten en fruit vanuit ACP-landen zouden kunnen leiden. Samen met het ACP-bestuur in Brussel hebben we een technisch ondersteuningsprogramma opgezet om telers en exporteurs te helpen om te voldoen aan de EU-regelgeving en marktstandaarden."


 
"Wij zijn actief in ACP-landen, maar vooral in de landen bezuiden de Sahara. Zo hebben we in Kenia bijvoorbeeld veel gewerkt aan water en bodembeheer voor de avocadoteelt en de waardeketen van exclusieve groenten. In West Afrika zijn we voortdurend bezig om waarde in de keten van mango's te verbeteren, met name door aandacht voor plantgezondheidskwesties ten gevolge van de fruitvlieg. Naast mango's en avocado's richten wij ons voornamelijk op litchi's, ananas en speciale groenten zoals bonen, peulvruchten en pepers."

"Het is onze overtuiging dat ACP-landen vandaag de dag moeten beschikken over een economische diversiteit wat de tuinbouw betreft. Ten aanzien van Afrikaanse landen is daarbij vooral van belang dat bedrijven in de sector door de gehele waardeketen heen kunnen opereren om te verzekeren dat lokale producenten ook de lokale markten kunnen bedienen. In de afgelopen vijf jaren hebben we een verschuiving kunnen waarnemen ten aanzien van de markten waar de afzet zich voornamelijk op richt. Weliswaar blijft de EU een belangrijke afzetmarkt, maar lokale en regionale markten nemen in belangrijkheid toe, evenals het Midden en Verre Oosten. Binnen de EU zijn het VK, Frankrijk, Nederland, België en Duitsland de belangrijkste markten."
 
 
 
"We hebben ons ontwikkeld van een voornamelijke focus op voedselveiligheid richting aandacht voor alle marktvereisten. Wanneer we tegenwoordig met bedrijven werken, is onze eerste prioriteit om hun concurrentiekracht te versterken. Eenmaal onderweg, richten we ons ook aan marktconformiteit, maar uiteindelijk gaan we veel verder dan dat. Het belangrijkste doel hierachter is om uiteindelijk beter functionerende bedrijven te ontwikkelen. Wanneer we werken aan milieukwesties, richten we ons tegelijkertijd op kostenbesparingen. Wanneer we sociale zaken adresseren, koppelen we dat direct aan het personeelszakenbeleid binnen een bedrijf, enz. De gehele ondersteuning die we middels ons netwerk van lokale dienstverleners bieden, is beschikbaar voor allerlei soorten bedrijven in de AGF-keten. Daarmee investeren we en ontwikkelen we voornamelijk menselijk kapitaal."


 
COLEACP werd opgericht in 1973. De leden van de organisatie zijn producenten en exporteurs van groenten en fruit uit ACP-landen en EU-importeurs van AGF.

Voor meer informatie:
COLEACP 
5 rue de la Corderie - Centra 342
94586 Rungis Cedex France
+33 1 41800210
Rue du Trône 130
1050 Brussels
Belgium
+32 2 508 10 90


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Bedankt voor dit informatieve en informatieve artikel
www.imdb-arabic.com, ede - 2018/03/06 23:28:53.000© AGF.nl 2018