Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UGent bouwt onderzoeksfabriek voor panklaar

In Gent is afgelopen week het startschot gegeven voor de bouw van VEG-i-TEC, een universitair onderzoeks- en expertisecentrum rond de verwerking van groenten en aardappelen. Het zal een soort mini-voedingsfabriek zijn waarin onder meer het wassen, versnijden, blancheren en verpakken van groenten en aardappelen op relevante schaal kan worden uitgevoerd.De nieuwbouw zal ook een waterbehandelingsruimte omvatten voor watertechnologieleveranciers om hun innovaties op pilootschaal uit te testen, te finetunen en te valideren.



De stap van onderzoeksfase naar implementatie van technologische innovaties is voor bedrijven vaak (te) groot of complex. Daardoor ontstaat er een kloof tussen onderzoek en de uiteindelijke marktpenetratie. VEG-i-TEC wil hierop inspelen door een proeftuin op te zetten voor voedingsbedrijven, om zo innovatie te stimuleren, te realiseren en te implementeren.

VEG-i-TEC zal proefinstallaties ter beschikking stellen voor toegepast onderzoek, training en demonstraties (Living lab). Zo willen zij bijdragen tot nieuwe technologische ontwikkelingen, en brengen de expertise van diverse kennis- en onderzoeksinstellingen samen. De opgedane kennis wordt vertaald in de opleidingen van (ingenieurs)studenten of in workshops voor bedrijven.

Eind december 2020 gaat VEG-i-TEC in "productie".

Voor meer informatie
Prof. dr. ing. Imca Sampers
vegitec@ugent.be
Publicatiedatum: