Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan importeert meer diepvriesgroenten

De Japanse import van diepgevroren groenten kwam in 2017 voor het eerst neer op boven de 1 miljoen ton. Japanse retailers werken hard aan de promotie van diepgevroren groenten als een goedkoper alternatief voor verse groente. De prijzen voor in Japan geteelde groente blijven steeds meer stijgen, terwijl ook de vraag naar diepgevroren groenten steeds meer toeneemt.

Behalve dat de prijs aantrekkelijker is, zijn diepgevroren groenten ook handiger in de keuken. Diepgevroren groenten hoeft alleen maar worden opgewarmd, waarna het gereed is voor consumptie. Spelers in de Japanse AGF-sector hebben hun zorgen geuit over hoe diepgevroren importgroenten een bedreiging kan vormen voor hun eigen sector.

Statistieken van het Japanse ministerie van financiën laten zien dat de import van diepgevroren groenten in de jaren '90 geleidelijk aan is gestegen. De import van 2017 betrof het grootste volume van geïmporteerde diepgevroren groenten in de gehele Japanse geschiedenis. Het grootste deel van dat volume was afkomstig van China en de VS. Het gaat vooral om mixgroenten, die door restaurants worden gebruikt om roerbakgerechten voor te bereiden en om groentesoorten die moeten worden gekookt.

De import van 2017 kwam neer op een volume van 1.009.000 ton. Jaar op jaar was dat een toename van 7%. De toename was vooral te zien bij stengelgroenten. Analisten van de Japanse vereniging voor diepgevroren voedingsmiddelen meldden dat niet alleen ondernemingen te maken hebben met de stijgende prijzen voor in Japan geteelde groenten. "Ook huishoudens laten steeds meer vraag zien naar diepgevroren groenten," aldus een woordvoerder.
Publicatiedatum: