Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
La Banane de Guadeloupe & Martinique

Franse ministers onthullen eerlijke banaan

Tijdens de Salon International de l'Agriculture heeft het Franse La Banane de Guadeloupe & Martinique de eerlijke banaan 'La Banane Française Équitable' geïntroduceerd waardoor kleinschalige telers verzekerd zijn van inkomsten. Het fruit werd onthuld door Stéphane Traver, de Franse minister van Landbouw en Annick Girardin, de minister van Overzeese Gebiedsdelen. 

Twee telers uit Martinique, Daniel Nouvet en Sandra Bartel en twee uit Guadeloupe, Claudy Behary en Damien Frair, presenteerden zichzelf en hun producten. De bananen zullen vanaf mei dit jaar verkocht worden.


Jean Claude Marraud des Grottes presenteerde de bananen aan de ministers 





Beide ministers benadrukten het belang van bescherming van bananentelers en het bieden van financiële ondersteuning. "De bananensector heeft met vele uitdagingen te maken," vertelde Annick Girardin. 





Cindy Versmissen, UGPBAN: "L'Union des Groupements de Producteurs de Bananes de Guadeloupe et Martinique (UGPBAN) is een netwerk van bananentelers dat in 2004 is opgericht. Vandaag de dag wordt het netwerk beschouwd als één van de best georganiseerde agrarische sectoren in Europa. De 600 Franse bananentelers in Guadeloupe en Martinique hebben een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke sector opgebouwd."

De bananenproductie op beide eilanden bedraagt jaarlijks zo'n 260.000 ton. 75% van dit volume is bestemd voor de Franse markt en 25% voor Europese exportmarkten. De plantages variëren in oppervlakte van 2 tot 250 hectare en het totale bananenareaal bedraagt 8.500 hectare. Het marktaandeel van de gele Banane de Guadeloupe & Martinique op de Franse markt is 40%."




Alexis de Reynal, Jean Claude Marraud des Grottes en Cindy Versmissen van La Banane de Guadeloupe et Martinique 

Cindy: "In het kader van haar diversificatie-strategie heeft Fruits du Monde, een zusterbedrijf van UGPBAN, de beste bananentelers in Afrika en Latijns-Amerika geselecteerd. In 2016 introduceerde Fruit du Monde het premiumlabel ISƧI om haar identiteit te versterken gebaseerd op het model van Guadeloupe en Martinique en om een uniek merk te creëren. In tegenstelling tot de commerciële strategie van de Franse banaan richt het merk ISƧI Premium zich voornamelijk op de ontwikkeling van de export.



Voor meer informatie:
La Banane de Guadeloupe et Martinique 
Publicatiedatum: