Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dorstlesser gemaakt van watermeloenen

Het Amerikaanse watermeloenseizoen begint pas over een maand maar telers zijn al volop in de weer met de voorbereidingen. Frey Farms is een familiebedrijf dat in meerdere Amerikaanse staten groenten en fruit teelt, waaronder ook watermeloenen. Het bedrijf is gecertificeerd als 'Woman Owned Business' en werd opgericht door Sarah Frey. Momenteel bereidt het bedrijf zich voor op de eerste watermeloenenoogst van het jaar in Florida. 

"Over ongeveer 30 tot 40 dagen zullen we de eerste watermeloenen van het seizoen oogsten," vertelt Sarah Frey. "Het is de eerste binnenlandse oogst van het jaar en we starten het seizoen in LaBelle, in het Zuiden van Florida. Vanaf daar verplaatst de productie zich noordwaarts naar Georgia en uiteindelijk naar het Midwesten voor de najaarsoogst in het zuiden van Indiana."


Sarah Frey

Ontstaan Tsamma watermeloensap
In 2014 bracht Frey Farms een watermeloensap op de markt omdat het van mening was dat er vraag was naar premium vers watermeloensap op de markt. Er was destijds namelijk geen ander vers watermeloensap in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Het product kreeg de naam 'Tsamma' die verwijst naar de oorspronkelijke naam van watermeloenen die van origine uit Afrika afkomstig zijn. 

"'Tsamma is de naam van de 'moeder' van alle watermeloenrassen," licht Frey toe. "Er wordt beweerd dat alle watermeloenzaden afstammen van de Tsamma meloen uit de Kalahari woestijn in het zuiden van Afrika. Duizenden jaren geleden namen de inwoners van deze streek altijd Tsamma-meloenen en -sap mee bij hun tochten door de woestijn. Zij gebruikten de meloen als een soort veldfles en hierop hebben wij het ontwerp van onze flessen geïnspireerd."

Tsamma-variëteiten en verkrijgbaarheid
Tsamma-sap wordt gemaakt van de watermeloenen die Frey Farms zelf teelt. Het bedrijf verkoopt het product, dat jaarrond verkrijgbaar is, via een aantal grote retailers en foodservice-bedrijven. "Ons sap is verkrijgbaar in flessen van 350 ml die het hele jaar door verkrijgbaar zijn bij Publix, Schnucks, The Fresh Market en Harris Teeter. We hebben ook seizoenscampagnes bij Aldi, Tops Friendly Market en Fresh Thyme Market. Aan de foodservicebranche leveren we ons sap in bulk," vervolgt Sarah Frey. Tsamma wordt gepositioneerd als premium sap dat koudgeperst wordt uit 680 gram watermeloen van Frey Farms. Frey legt uit dat het sap een zeer goed alternatief is voor andere dranken binnen deze categorie, zoals bijvoorbeeld kokoswater. "We denken dat deze categorie fors zal gaan groeien. Tsamma is hard op weg om een grote concurrent van kokoswater te worden als favoriete dorstlesser. Tsamma watermeloensap voorziet het lichaam niet alleen van vocht maar bevat ook veel L-citrulline en lycopeen die het hydraterende effect versterken, de cardiovasculaire functie ondersteunen en antioxdanten bevatten."

"We hebben momenteel drie Tsamma varianten: onze originele watermeloen, watermeloen en kokos en watermeloen met blauwe bes," vervolgt Frey. "Alle sappen zijn bereid met minimaal 450 gram koudgeperste watermeloen en de blauwe bessen-variant bevat daarnaast ook nog eens 150 gram blauwe bessen. Dit voorjaar brengen we een nieuwe smaak op de markt die bovendien iets extra's heeft. Het is eveneens een dorstlessende drank die als eerste in zijn soort ook nog zorgt voor een dagelijkse boost van het afweersysteem."Southern Exposure goede gelegenheid om Tsamma te presenteren
Frey Farms zal deze week aanwezig zijn op de vakbeurs Southern Exposure in Tampa, waar een hoofdrol weggelegd is voor de Tsamma- sappen. "Frey Farms neemt al 8 jaar deel aan deze vakbeurs. Het is één van onze favoriete beurzen en voor ons van speciaal belang omdat een groot deel van onze activiteiten in het zuidwesten geconcentreerd is," vertelt Frey. "De omvang van de Southern Exposure vakbeurs is perfect en het SEPC selecteert de exposanten ieder jaar met de grootste zorg. Dit draagt bij aan het exclusieve karakter van dit evenement. Het is kleinschaliger en intiemer en biedt volop gelegenheid om klanten te ontmoeten."

"In onze stand zullen we onze Tsamma-sappen, overige producten, teeltbedrijven en verwerkingsfaciliteiten presenteren," voegt Frey er aan toe. "De Tsamma-sappen zullen ook te proeven zijn tijdens het Tom Page Golftoernooi omdat wij dit evenement sponsoren. Het is een ideale gelegenheid om een breder publiek kennis te laten maken met onze sappen. Op deze manier kan Tsamma zich onderscheiden als gezonde, dorstlessende drank."

Tsamma Juice is te bezoeken in stand 602 op Southern Exposure.

Voor meer informatie:
Hilary Long
Frey Farms
Tel: +1 (314) 779-7018

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018