Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Bakker, Bio Tropic Perpignan:

Marokkaans Nadorcott-seizoen van start



Tholen - Vanaf deze week zijn de eerste Nadorcott mandarijnen uit Marokko beschikbaar bij Bio Tropic Perpignan. Het seizoen zal doorlopen tot begin april. "We zijn dit jaar een samenwerking aan gegaan met de telers Soumia en Emile Grac van Le Verger Bio. Tussen Essaouira en Marrakesh hebben de telers 30 hectare mandarijnenbomen. Dit jaar kunnen de Nadorcott mandarijnen voor het eerst als bio worden geƫxporteerd", vertelt Willem Bakker vanuit Perpignan.



Soumia en Emile hebben Bio Tropic leren kennen op de Biofach van 2014. Sinds de kennismaking is er altijd intensief contact geweest tussen de telers en Bio Tropic. Naast mandarijnen telen ze ook sinaasappels en vijgen, al hebben ze hun oorsprong in hun geboorteland Frankrijk in de kruidenteelt. Ze volgen de filosofie van een duurzame teelt en kozen voor de biologische teelt. De mandarijnen zijn inmiddels biologische gecertificeerd, de andere producten volgen zo snel mogelijk.



Een deel van de mandarijnenbomen staan onder netten om het citrus te beschermen tegen hagel en windschade. "Het perfecte klimaat in de regio van Marrakesh, warme zomers en een herfst en winter koele nachten, zorgt ervoor dat deze mandarijn mooi oranje van kleur wordt. En dat deze easypeeler, zonder pitten, de perfecte balans krijgt tussen zoete en licht zure aroma's", besluit Willem, die begin maart met zijn collega Odile Bouron naar Marokko zal afreizen om de teelt met eigen ogen te zien.


 
Voor meer informatie
Willem Bakker
Bio Tropic Perpignan
0033 4 68 87 04 43
wbr@biotropic.com
www.biotropic.com