Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% van biologische telers wereldwijd in India

India is al voor een langere tijd betrokken met biologische landbouw. Het land heeft meer dan 160 miljoen hectare aan landbouwgrond. Volgens het World of Organic Agriculture Report 2018 heeft India het grootste aantal biologische telers ter wereld. Met 835.000 gecertificeerde telers bevat India meer dan 30% van de 2,7 miljoen biologische telers wereldwijd. Uganda komt op de tweede plaats met 210.352 telers en Mexico op de derde plaats met 210.000 telers. 

In de afgelopen jaren is de biologische afzet wereldwijd gestaag toegenomen. De toename van biologische telers is het resultaat van een groot aantal ondernemers die pleiten voor biologische landbouw en doelen op de complementaire methoden die de bewustwording van de biologische teelt creĆ«ren. 

Als het echter op de gecertificeerde teelt neerkomt, bevat India maar 2,59%. Dat betekent 1,5 miljoen hectare van de 57,8 miljoen hectare. Dus van de grootste biologisch beheerde landbouwgrond ter wereld staat India op nummer negen. Door de impact van ondernemers en start-ups zal in de toekomst de biologische teelt sterk toenemen in India. 
Publicatiedatum: